030 30 399 20 Winkelwagen (0) Mijn LegalPlanet
Direct inschrijven

Direct inschrijven

Weet u al wat u wilt, maak dan hier uw keuze via onderstaande opties.

 
€315

Actualiteiten ambtenarenrecht

di 17-11-20
10:00 - 15:00 uur
Breukelen
4 NOvA PO
 
 

De transitie van het ambtenarenrecht heeft plaatsgevonden op 1 januari 2020. Ondanks het feit dat de grote sectoren ten tijde van de inwerkingtreding cao’s hadden afgesloten en ondanks het feit dat het overgangsrecht voorzag in de wijze van overgang, zowel collectief als individueel, zijn er nog veel juridische onduidelijkheden.

Juridisch vormt deze normalisering een grote uitdaging. Voor veel overheidswerkgevers en ambtenaren houdt het een omslag naar het civiele arbeidsrecht in. Wat is er nou precies veranderd en hoe gaan u en uw cliënten daar mee om? Welke kansen biedt de normalisering voor uw praktijk? Waar moet u  rekening mee houden? En, wat zeggen de eerste uitspraken van de rechters?

In deze cursus maken arbeids- en ambtenarenrecht specialisten dr. mr. Steven Jellinghaus (advocaat, mediator en universitair docent) en mr. drs. Els Huisman (advocaat) u wegwijs in de gevolgen van de nieuwe rechtspositie van de ambtenaar. Wat is er allemaal veranderd en hoe stelt de rechter zich in de eerste zaken op? Wat zijn de laatste ontwikkelingen binnen de sectoren? Dit is een greep uit de vragen waar u tijdens deze cursus antwoord op krijgt. Wat deze cursus uniek maakt is dat de docenten na de bespreking van het juridisch kader, aan de hand van casusposities met een drietal onderwerpen de diepte in gaan:

Na deze cursus bent u helemaal op de hoogte van de veranderingen en hoe u met die veranderingen in uw praktijk om moet gaan. Vanwege het actuele karakter van deze cursus wordt het definitieve programma korte tijd voordat de cursus plaatsvindt vastgesteld.

Doelgroep: advocaten, bedrijfsjuristen, HR, juristen
Niveau: Actualiteiten

 

Programma

 

Programma

Sprekers

 
mr. drs. E. Huisman

Advocaat bij De Voort Advocaten | Mediators

Meer
dr. mr. S. Jellinghaus

Advocaat en universitair docent

Meer

Locatie

 
Hotel Breukelen, Stationsweg 91, 3621 LK Breukelen