030 30 399 20 Winkelwagen (0) Mijn LegalPlanet
Direct inschrijven

Direct inschrijven

Weet u al wat u wilt, maak dan hier uw keuze via onderstaande opties.

 
€315

Actualiteiten Insolventierecht

wo 25-11-20
13:00 - 17:30 uur
Breukelen
4 NOvA PO / 4 KNB PE
 
 

Bent u op de hoogte van de actualiteiten op het gebied van het Insolventierecht? En kent u de laatste ontwikkelingen binnen de MKB-onderneming op het gebied van financiering, insolventie en herstructurering? Tijdens deze cursus bespreekt prof. mr. Jan Bernd Huizink deze actuele ontwikkelingen aan de hand van een aantal casus. Na het volgen van deze cursus is uw kennis op het gebied van het Insolventierecht weer helemaal up-to-date.

Vragen over de onderwerpen insolventie, financiering en herstructurering zijn altijd actueel, doordat er steeds nieuwe ontwikkelingen zijn op het gebied van onder meer: aandeelhoudersleningen, flex-bv, concernaansprakelijkheid, draagplicht en regres, de 403-verklaring, et cetera.  Deze ontwikkelingen staan centraal in deze praktijkgerichte cursus. Daarnaast behandelt prof. mr. Jan Bernd Huizink de verschillende recente pre-packs en doorstarts, recente ontwikkelingen pauliana, wederkerige overeenkomsten en bestuurdersaansprakelijkheid. Door de praktijk centraal te stellen, biedt deze cursus u bruikbare handvatten en suggesties die u direct in de uitoefening van uw praktijk kunt gebruiken. Tijdens de cursus krijgt u in ruime mate de gelegenheid om vragen te stellen.

Een cursus voor de tijds- en prijsbewuste ondernemingsrechtsjurist. Voor €315,- bent u weer helemaal op de hoogte van de belangrijkste ontwikkelingen op dit gebied.

Doelgroep: advocaten, notarissen, bedrijfsjuristen
Niveau: actualiteiten

 

Programma

 

Programma

12:30Ontvangst met koffie en thee

13:00Actualiteiten Insolventierecht

Insolventie
Financiering
Herstructurering
Nieuwe ontwikkelingen op het gebied van aandeelhoudersleningen, flex-bv, concernaansprakelijkheid, draagplicht en regres, de 403-verklaring, etcetera

15:00Middagbreak

15:30Actualiteiten Insolventierecht - vervolg

Recente pre-packs en doorstarts
Recente ontwikkelingen en jurisprudentie:
- pauliana,
- wederkerige overeenkomsten en
- bestuurdersaansprakelijkheid
Ruimte voor uw vragen

17:30Einde cursus

Sprekers

 
prof. mr. J.B. Huizink

Emeritus Hoogleraar Ondernemingsrecht VU Amsterdam

Meer

Locatie

 
Hotel Breukelen, Stationsweg 91, 3621 LK Breukelen