030 30 399 20 Winkelwagen (0) Mijn LegalPlanet
Direct inschrijven

Direct inschrijven

Weet u al wat u wilt, maak dan hier uw keuze via onderstaande opties.

 
€285

Nieuw! Legal Design & General Terms - Een verdieping

wo 22-04-20
13:00 - 16:30 uur
Breukelen
3 NOvA PO / 3 KNB PE
 
 

Het gebruik van beeld is enorm behulpzaam bij het overbrengen van complexe juridische informatie. Dit geldt voor processtukken, maar ook voor contracten, privacy policies en overige juridische adviezen. Tijdens deze nieuwe cursus gaan de deelnemers ook zelf aan de slag met legal design. Deze cursus is deels interactief.

Aan de hand van de door de docenten en door de deelnemers aangedragen voorbeelden zullen de docenten ingaan op het nut van legal design. Zij zullen concrete voorbeelden aandragen ter verbetering van de leesbaarheid van de documenten.
In groepsverband zullen de deelnemers vervolgens de eigen algemene voorwaarden kritisch onder de loep nemen. Hoe zijn deze te verbeteren? Hoe zou beeld kunnen helpen bij het overdragen van informatie? Hoe kunnen de gebruikte voorwaarden beter aansluiten bij de look & feel van het kantoor.

Het nut van deze cursus is niet beperkt tot algemene voorwaarden sec. De principes en adviezen die in de context worden gegeven zijn net zo goed van toepassing op andere juridische documenten die de revue passeren in de praktijk van de deelnemers.

De docenten van deze cursus zijn Sera Visser en Maurits Fornier. Beiden advocaat en grafisch vormgever. Sera en Maurits adviseren andere advocaten en bedrijfsjuristen over het gebruik van beeld. Zij werken mee aan complexe procedures en het verbeteren van contracten en transactiedocumentatie. Maurits en Sera spreken regelmatig op congressen en seminars over legal design.

De invulling van het programma volgt.

Doelgroep: advocaten, (bedrijfs)juristen, fiscalisten, notarissen en mediators
Niveau: gevorderd

 

Programma

 

Programma

Sprekers

 
mr. M. Fornier

Advocaat en Legal Designer bij Fornier Legal Design

Meer
mr. S. Visser

Advocaat en Legal Designer bij Fornier Legal Design

Meer

Locatie

 
Hotel Breukelen, Stationsweg 91, 3621 LK Breukelen