030 30 399 20 Winkelwagen (0) Mijn LegalPlanet
Direct inschrijven

Direct inschrijven

Weet u al wat u wilt, maak dan hier uw keuze via onderstaande opties.

 
€345

Masterclass De zieke werknemer

ma 23-09-24
13:00 - 17.30 uur
Breukelen
4 NOvA PO
 
 

Deze cursus gaat zeker door! In deze compacte cursus van vier uur, verzorgd door Erica Wits en Jim Faas, komt zowel het arbeidsrecht als het sociale zekerheidsrecht aan bod.

Erica Wits behandelt de nieuwe ontwikkelingen in het arbeidsrecht, ook in relatie tot de sociale zekerheid.  Er zijn interessante ontwikkelingen in de rechtspraak te melden over het controleren van de zieke werknemer en het opzegverbod tijdens ziekte.

Het tekort aan verzekeringsartsen en de achterstand in WIA-beoordelingen heeft veel gevolgen voor de arbeidsrechtpraktijk. Werknemers die geen VSO willen sluiten zolang er geen besluit is genomen over hun WIA-aanvraag. Onzekerheid over de compensatie transitievergoeding enzovoort.  Hoe hier mee om te gaan?

Per 1 juli 2024 geldt de Maatregel praktische schatting. Doel is o.a. om de achterstand in te lopen. Deze manier van schatten kan grote en kostbare gevolgen hebben voor werkgevers en werknemers. Wat is een praktische schatting en onder welke voorwaarden mag deze worden toegepast? Ook gaat zij in op de Maatregel Vereenvoudigde WIA-aanvraag 60-plussers, die is verlengd tot en met 31 december 2024.

Jim Faas neemt u vervolgens mee in de wondere wereld van de WIA. Kennis van de WIA is onmisbaar om grondig te kunnen adviseren.

Denk aan vragen waar men zowel als adviseur van werkgevers als werknemers mee te maken krijgt:

Jim Faas legt op een pakkende manier uit hoe een WIA-beoordeling tot stand komt en geeft inzicht in de bezwaarprocedure. Omdat Jim naast jurist ook verzekeringsarts is, besteedt hij ook aandacht aan veel voorkomende en aan lastige medische kwesties.

Breng uw niveau van adviseren op een next level en volg deze verdiepende cursus!

Deze unieke cursus wilt u toch niet missen?

Doelgroep: Advocaten en arbeidsrechtjuristen die geregeld te maken hebben met vragen rondom ziekte en arbeidsongeschiktheid.
Niveau: verdieping

 

Programma

 

Programma

12.30Ontvangst met koffie en thee

13.00Zieke werknemer - Deel I - Erica Wits

14.00Pauze

14.15Zieke werknemer - Deel II - Jim Faas

15.15Zieke werknemer - Deel III - Erica Wits

16.15Pauze

16.30 Zieke werknemer - Deel IV - Jim Faas

17.30Einde cursus

Sprekers

 
mr. E. Wits

Advocaat bij AWVN

Meer
mr. dr. J. Faas

Verzekeringsarts, jurist en docent

Meer