030 30 399 20 Winkelwagen (0) Mijn LegalPlanet
Direct inschrijven

Direct inschrijven

Weet u al wat u wilt, maak dan hier uw keuze via onderstaande opties.

 
€249

NIEUW! Online cursus Actualiteiten Algemene Voorwaarden

vr 24-09-21
9:30 - 12:50 uur
Online
3 NOvA PO
 
 

De algemene voorwaarden is een onderwerp waar in de praktijk veel om te doen is en een onderwerp dat vele praktijken raakt. De wettelijke regelingen hebben niet alleen betrekking op consumenten maar hebben ook directe impact op de business-to-business relaties. De Hoge Raad arresten laten zien dat we met veel facetten rekening moet houden. Ook kunnen ontwikkelingen van de communautaire wetgever niet worden genegeerd.

In deze nieuwe online cursus ‘Actualiteiten Algemene Voorwaarden’ behandelt docent prof. mr. dr. Edwin van Wechem nieuwe ontwikkelingen en hoe bepaalde vraagstukken toepast of getoetst moeten worden. Voor zover het de toetsing betreft, wordt een zeer recent arrest van de Hoge Raad van 29 januari jl. onder de loep genomen.

Voor de (consumenten) rechtspraktijk heeft de Hoge Raad in November met het zogenaamde euribor-arrest een landmark arrest gewezen. Het Hof van Justitie EU heeft in het voorjaar van 2020 ook weer van zich laten horen met voor de praktijk relevante arresten. Ook zal in het huidige tijdsgewricht onderzocht moeten worden of de algemene voorwaarden een rol kunnen spelen bij beantwoording van kwesties die in toekomstige corona-debatten gaan plaatsvinden. Reden temeer om ook weer in te zoomen op het thema algemene voorwaarden.

Komt u ook? Schrijf u nu in.

NB Dit is een online cursus die beschikbaar wordt gesteld via Zoom. U ontvangt voorafgaand aan de cursus gebruiksinstructies.

Doelgroep: advocaten en andere juristen

Niveau: actualiteiten en verdieping

 

Programma

 

Programma

Sprekers

 
prof. mr. dr. T.H.M. van Wechem

zelfstandig juridisch adviseur te Amsterdam en hoogleraar Corporate Legal counseling aan de Open Universiteit

Meer