030 30 399 20 Winkelwagen (0) Mijn LegalPlanet
Direct inschrijven

Direct inschrijven

Weet u al wat u wilt, maak dan hier uw keuze via onderstaande opties.

 
€169

Nieuw! Online cursus WWFT voor advocaten zonder WWFT praktijk

vr 25-06-21
12:00 - 14:00 uur
Online
2 NOvA PO
 
 

Als advocaat bent u verplicht een maal per twee jaar een cursus te volgen op het gebied van de Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme (WWFT). Deze cursus is speciaal afgestemd op advocaten die geen praktijk voeren op het gebied van de WWFT, omdat zij bijvoorbeeld uitsluitend procederen of omdat zij geen werkzaamheden verrichten op het gebied van het vastgoed, ondernemingsrecht of de financiële praktijk.

Ook uw cliënten hebben te maken met de WWFT, bijvoorbeeld vanwege de inschrijving van de uiteindelijk belanghebbenden (UBO’s) in het UBO register dat gehouden wordt door de Kamer van Koophandel. In deze cursus besteedt mr. dr. Birgit Snijder-Kuipers aandacht aan het UBO register, zodat u in staat bent uw cliënt daarover juist te adviseren (en ook de UBO opgaaf van uw kantoor op juiste wijze te doen).

Daarnaast gaat zij in op het toepassingsbereik van de WWFT.  Daarbij komt onder meer de vraag aan de orde wanneer de WWFT van toepassing is als uw derdengeldrekening wordt gebruikt, omdat het beheer van gelden onder het toepassingsbereik van de WWFT valt.

Er is voldoende gelegenheid tot het stellen van vragen.

NB Dit is een online cursus die beschikbaar wordt gesteld via Zoom. U ontvangt voorafgaand aan de cursus gebruiksinstructies.

Doelgroep: procesadvocaten, advocaten zonder WWFT praktijk
Niveau: basis

 

Programma

 

Programma

11:30Ontvangst online cursus

12:00Start online cursus

14:00Einde online cursus

Sprekers

 
mr. dr. B. Snijder-Kuipers

Universitair docent aan de RUG en kandidaat-notaris bij De Brauw Blackstone Westbroek

Meer