030 30 399 20 Winkelwagen (0) Mijn LegalPlanet
Direct inschrijven

Direct inschrijven

Weet u al wat u wilt, maak dan hier uw keuze via onderstaande opties.

 
€199

Online cursus Datalekken, privacy en cybersecurity

di 03-11-20
10:00 - 13:20 uur
Online
3 NOvA PO / 3 KNB PE
 
 

Meer dan 25.000 datalekken per jaar, ca. 15.000 privacyklachten bij de Autoriteit Persoonsgegevens per half jaar, de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) die sinds 25 mei 2018 van toepassing is met boetes tot 4% van de wereldwijde jaaromzet van een organisatie. Boetes van soms wel tientallen miljoenen euro's aan Google, Marriot Hotels, British Airways, ziekenhuizen en verzekeraars. Bovendien worden claimstichtingen en NGO’s nu echt wakker, en zijn de eerste miljardenclaims in Nederland rondom data een feit. Axel Arnbak bespreekt tijdens deze cursus technologische trends en de basis van privacy, cybersecurity en meer.

De AVG houdt organisaties dag en nacht bezig. Iedere organisatie moet nu een register van dataverwerkingen paraat hebben, is vaak verplicht een Functionaris Gegevensbescherming aan te stellen en moet steeds meer verwerkingen baseren op de toestemming van de persoon achter de data. De AVG biedt benadeelde betrokkenen bovendien een recht op schadevergoeding en massaschadeclaims. Is uw organisatie en bent u als advocaat/notaris/bedrijfsjurist klaar voor de AVG?

De meldplicht datalekken geldt al sinds 2016 in Nederland, maar er gaat nog veel mis met beveiliging en het (niet) melden van incidenten. Niet alleen bij grote bedrijven, maar vooral ook bij (MKB) bedrijven waar de kennis over de (toepassing van) de nieuwe wetgeving vaak ondermaats is. En een fout is snel gemaakt. Het nalaten van het treffen van maatregelen kan leiden tot torenhoge boetes en persoonlijke aansprakelijkheid van de bestuurders. Niet alleen bij uw cliënten, maar ook bij u en uw eigen kantoor.

Ook andere thema's rondom technologie, cybersecurity en surveillance komen aan bod. De docent bespreekt de onlangs aangenomen Cybersecuritywet. Tijdens de cursus krijgt u van de docent aan de hand van praktijkvoorbeelden talloze tips over hoe u een organisatie van hoogwaardig juridisch advies kunt voorzien met betrekking tot deze onderwerpen.

Axel Arnbak is advocaat bij De Brauw Blackstone Westbroek, onderzoeker aan de UvA en publiceert veel over cybersecurity, privacy, kunstmatige intelligentie, hacking en beleidsvorming op Europees en nationaal niveau. Hij heeft tevens een column in het FD waar hij de actualiteiten met betrekking tot voornoemde onderwerpen bespreekt.

Tijdens deze cursus geeft hij onder meer antwoord op de volgende vragen:

Doelgroep: advocaten en bedrijfsjuristen
Niveau:
basis en actualiteiten

 

Programma

 

Programma

9:30Online ontvangst

10:00Start online cursus

11:00Pauze

11:10Vervolg online cursus

12:10Pauze

12:20Vervolg online cursus

13:20Einde online cursus

Sprekers

 
dr. A.M. Arnbak LLM

Advocaat bij De Brauw Blackstone Westbroek

Meer