030 30 399 20 Winkelwagen (0) Mijn LegalPlanet
Direct inschrijven

Direct inschrijven

Weet u al wat u wilt, maak dan hier uw keuze via onderstaande opties.

 
€249

Online cursus Flexibele arbeid

De fiscale, civiele en sociaalverzekeringsrechtelijke do’s en dont’s

do 08-12-22
9:30 - 12:45 uur
Online
3 NOvA PO
 
 

Deze online cursus gaat door! ZZP'ers, uitzendkrachten, payrollwerknemers, platformwerkers, oproepkrachten (in alle vormen en maten) en andere tijdelijke krachten dragen bij aan een flexibele arbeidsmarkt, maar de daaraan verbonden juridische vraagstukken zijn complex. U kunt die vraagstukken alleen oplossen met actuele kennis van de civiele, fiscale én sociaalverzekeringsrechtelijke valkuilen en mogelijkheden. Opdrachtgevers, opdrachtnemers, inleners, uitleners, (feitelijk) werkgevers en werkenden verlangen een integrale oplossing.

Naast die actuele kennis is ook een scherpe blik op de nabije toekomst cruciaal. Zo handhaaft de Belastingdienst (nog) niet, maar is aangekondigd dat het handhavingsmoratorium zal worden afgebouwd en uiterlijk in 2025 wordt opgeheven. Op korte termijn wordt een brief van Minister Van Gennip en staatssecretaris Van Rij verwacht waarin wordt toegelicht op welke wijze het handhavingsmoratorium wordt afgebouwd. Gaat de webmodule van de Belastingdienst zekerheid brengen over een inhoudingsplicht van opdrachtgevers? Biedt de introductie van een arbeidsongeschiktheidsverzekering voor zelfstandigen straks meer waarborgen voor zzp’ers? Hoe verandert het uitzendrecht op korte en middellange termijn? Minister Van Gennip stelt vergaande wijzigingen voor. Zo vond zeer recentelijk de internetconsultatie voor een wetsvoorstel tot invoering van een certificeringsplicht voor de terbeschikkingstelling van arbeidskrachten plaats. Recente jurisprudentie, in het bijzonder van het Europese Hof van Justitie, beperkt en verduidelijkt de mogelijkheden voor het gebruik van uitzendarbeid en payrolling in vergaande mate. En als laatste voorbeeld, wat betekent de conceptrichtlijn ter verbetering van de arbeidsvoorwaarden van platformwerkers voor de toekomst van platformarbeid?

Fiscalist Linda Jansen en advocaat Steven Palm bespreken tijdens deze online cursus alle actualiteiten. Veel praktijkvoorbeelden komen aan de orde en u kunt uiteraard uw eigen vraagstukken voorleggen. Voorbeelden van vragen:

In deze cursus krijgt u handvatten aangereikt om uw cliënten goed te adviseren. Kortom, een cursus over een zeer actueel onderwerp die u niet mag missen.

Doelgroep: (arbeids)juristen werkzaam binnen de advocatuur, de overheid of het bedrijfsleven en non-profitorganisaties
Niveau: actualiteiten

 

Programma

 

Programma

9:00Ontvangst online

9:30 Deel I - Linda Jansen

Fiscale aspecten

11:00Pauze

11:15Deel II - Steven Palm

Civiele aspecten

12:45Einde online cursus

Sprekers

 
drs. L. Jansen

Fiscalist

Meer
mr. dr. S. Palm

Advocaat bij Windt Le Grand Leeuwenburgh

Meer