030 30 399 20 Winkelwagen (0) Mijn LegalPlanet
Direct inschrijven

Direct inschrijven

Weet u al wat u wilt, maak dan hier uw keuze via onderstaande opties.

 
€139

Online cursus Flexibele arbeidsrelaties: van payrolling tot zzp’er

De fiscale en civiele do’s en don'ts

ma 02-11-20
16:00 - 18:15 uur
Online
2 NOvA PO
 
 

Flexibele arbeidsrelaties: de do’s en dont’s. Waar liggen de risico’s voor de inhuurder? Zowel voor payrolling als voor de inhuur van zzp’ers zijn nieuwe maatregelen aangekondigd: de Wet arbeidsmarkt in balans is op 1 januari 2020 in werking getreden. Payrolling blijft mogelijk maar het ‘soepele’ arbeidsrechtelijke regime voor de uitzendovereenkomst is buiten toepassing verklaard. En hoe moeten de relaties binnen platformarbeid worden beoordeeld?

De Wet DBA wordt vervangen. De contouren voor het nieuwe systeem zijn bekend en toegelicht in de diverse hoofdlijnenbrieven van SZW en de wetsvoorstellen die ter internetconsultatie zijn aangeboden.  Verder is een deel uitgewerkt in de ‘Wet arbeidsmarkt in balans’. Nog steeds is er veel onduidelijkheid over de ‘weg’ naar het nieuwe systeem en het nieuwe systeem zelf.

Per 1 januari 2020 zijn de regels en de handhaving door de Belastingdienst verder aangescherpt. Er blijft onrust bestaan. Zeker nu de handhaving is uitgebreid en is niet alleen gericht op de groep kwaadwillenden maar ook op opdrachtgevers die aanwijzingen van de Belastingdienst niet of niet voldoende binnen de gestelde termijn van drie maanden opvolgt.  Wordt hierdoor bijvoorbeeld ook de opdrachtgever kwaadwillend wiens voorgelegde modelovereenkomst door de Belastingdienst is afgewezen en die daar niets mee heeft gedaan? En wat is het risico als de opdrachtgever vooraf zekerheid wil over de kwalificatie van de arbeidsrelatie?

Tijdens deze cursus krijgt u antwoord op deze vragen en andere vragen zowel op fiscaal, als op civiel gebied.

Fiscalist Linda Jansen en advocaat Steven Palm bespreken de actualiteiten met betrekking tot flexibele arbeidsrelaties waarbij zij onder meer de vervanging van de Wet DBA en de overgangsregeling bespreken. Er komen veel praktijkvoorbeelden aan de orde en u kunt uiteraard ook uw eigen ervaringen voorleggen aan de docenten. Vragen die onder meer aan de orde komen zijn:

In deze cursus krijgt u handvaten aangereikt om uw cliënten in de praktijk goed te adviseren op dit gebied. Kortom; een cursus over een zeer actueel onderwerp die u niet mag missen.

NB Dit is een online cursus die beschikbaar wordt gesteld via Zoom. U ontvangt voorafgaand aan de cursus gebruiksinstructies.

Doelgroep: HR-managers en arbeidsrechtadvocaten
Niveau: actualiteiten; academisch niveau

 

Programma

 

Programma

15:30Ontvangst online

16:00 Deel I - Linda Jansen

Kader beoordeling arbeidsrelaties
Behandeling praktijkvoorbeelden

17:00Pauze

17:15Deel II - Steven Palm

Civiele aspecten

18:15Einde online cursus

Sprekers

 
drs. L. Jansen

Fiscalist

Meer
mr. dr. S. Palm

Advocaat bij Windt Le Grand Leeuwenburgh

Meer

Locatie

 
Online, , Online