030 30 399 20 Winkelwagen (0) Mijn LegalPlanet
Direct inschrijven

Direct inschrijven

Weet u al wat u wilt, maak dan hier uw keuze via onderstaande opties.

 
€169

Extra datum! Online cursus Modelovereenkomst Arbeidsrecht in 2022

Gewijzigde wetgeving, invoering Informatierichtlijn en relevante jurisprudentie

di 05-07-22
10:00 - 12:15 uur
Online
2 NOvA PO
 
 

Deze online cursus gaat door! De Wet implementatie EU-richtlijn Transparante en Voorspelbare Arbeidsvoorwaarden is op 19 april jl. door de Tweede Kamer aangenomen en het voorstel is op 21 juni a.s. door de Eerste Kamer als hamerstuk afgedaan. De cursus is dus zeer actueel!

Met ingang van 1 augustus 2022 treedt de wet Transparante en Voorspelbare Arbeidsvoorwaarden met onmiddellijke werking in. Dit heeft gevolgen voor het studiekostenbeding, nevenactiviteitenbeding en oproepbepalingen. Maar ook de algemene informatieplicht van artikel 7:655 BW wijzigt, met directe gevolgen voor de modelovereenkomsten. Daarnaast leiden andere wetten en rechtspraak tot aanscherping van wat werkgevers en werknemers in hun contracten moeten en of strategisch willen vastleggen: denk aan overwerk, arbeidstijd, vakantie(verlof). Tegelijkertijd leidt het aanpassen van arbeidsvoorwaarden tot vragen als 611/613 en de rol van medezeggenschap.

Over deze aspecten en meer praat prof. mr. dr. Ruben Houweling u graag bij. Hij betrekt tijdens deze online cursus  de meest actuele stand van zaken op het terrein van wet- en regelgeving alsook de jurisprudentie. Zo bent u weer helemaal up to date!

Enkele deelnemersreacties n.a.v. de eerdere edities van deze cursus:

“Actueel, praktisch en leuk!” - Mr. E.N. Nordmann, ACG International

“Deze docent is altijd top. Was een tijdje geleden dat ik een cursus bij hem gevolgd heb, maar was weer zoals ik het me herinnerde: duidelijk, enthousiast, een van de docenten waar ik van begin tot eind mijn aandacht goed kan bijhouden.” - Mr. S. Kranendonk, RAADVOCAAT

“Het was een goede, recente, actuele cursus, presentatie van Ruben is altijd prettig.” - Mr. L. Jaminon, Lexquire

“Zeer duidelijke uitleg van komende wetgeving met begrijpelijke casuïstiek en bovendien ruim voldoende gelegenheid tot het stellen van vragen.” - Mr. I. Stolting, Stolting Advocatuur

“Goed tempo, interactie en duidelijke enthousiaste uitleg .” Anoniem

NB Dit is een online cursus die beschikbaar wordt gesteld via Zoom. U ontvangt voorafgaand aan de cursus gebruiksinstructies.

Doelgroep: advocaten, bedrijfsjuristen, HR
Niveau: Actualiteiten

 

Programma

 

Programma

09:30Ontvangst online

10:00Start online cursus

11:00Pauze

11:15Vervolg online cursus

12:15Einde online cursus

Sprekers

 
prof. mr. dr. A.R. Houweling

Hoogleraar Arbeidsrecht aan de Erasmus Universiteit Rotterdam

Meer