030 30 399 20 Winkelwagen (0) Mijn LegalPlanet
Direct inschrijven

Direct inschrijven

Weet u al wat u wilt, maak dan hier uw keuze via onderstaande opties.

 
€315

Processtukken in hoger beroep

di 07-12-21
13:30 - 18:00 uur
Breukelen
4 NOvA PO
 
 

Deze cursus gaat door in Hotel Breukelen. Mis het niet en schrijf u direct in! In hoger beroep krijgt u de laatste feitelijke kans om de rechter te overtuigen van uw gelijk. Echter het procederen in hoger beroep is een vak apart en vereist van een advocaat specifieke vaardigheden. Een misstap is snel begaan door valkuilen zoals de twee-conclusieregel, het grievenstelsel en de devolutieve werking. En hoe zit het nu met de maximumeisen aan de omvang van een processtuk? Weet waar u op moet letten door tips en tricks van onze docent senior raadsheer bij het Gerechtshof ’s-Hertogenbosch mr. Steven Venhuizen. Doe er uw voordeel mee en schrijf u nu in!

In hoger beroep geldt de twee-conclusieregel, alle bezwaren tegen de bestreden uitspraken en alle nieuwe feiten, stellingen, weren of eiswijzigingen mogen slechts in twee conclusies worden aangevoerd. Steven Venhuizen zet precies uiteen:
• welke informatie absoluut relevant is
• welke informatie u juist zou kunnen weggelaten omdat deze via de (positieve zijde van) de devolutieve werking toch al aan de orde komt

Tijdens deze cursus leert u hoe u op efficiënte en doeltreffende wijze een processtuk van hoge kwaliteit kunt opstellen.

Stap voor stap behandelt de docent alle in hoger beroep te nemen schriftelijke stukken en voorziet deze van een praktische checklist voor onder andere:

Ook komt het procesreglement aan de orde. Biedt het reglement kansen of juist hindernissen?

De inhoud van de cursus geldt voor een groot deel naar analogie ook voor de algemene verzoekschriftprocedure. Dit wilt u toch niet missen?

Vakgenoten beoordeelden de vorige edities van deze cursus gemiddeld met een 8,6! 

Doelgroep: advocaten en andere juristen
Niveau: actualiteiten

 

Programma

 

Programma

13:00Ontvangst met koffie en thee

13:30Start cursus

Blok 1

15:00Korte pauze

15:15Vervolg cursus

Blok 2

16:45Pauze met warme snack

17:00Vervolg cursus

Blok 3

18:00Einde cursus

Sprekers

 
mr. S.M.A.M. Venhuizen

Senior raadsheer Gerechtshof ’s-Hertogenbosch

Meer

Locatie

 
Hotel Breukelen, Stationsweg 91, 3621 LK Breukelen