030 30 399 20 Winkelwagen (0) Mijn LegalPlanet
Direct inschrijven

Direct inschrijven

Weet u al wat u wilt, maak dan hier uw keuze via onderstaande opties.

 
€315

Update Spoedwet KEI

Inwerkingtreding per 1 oktober 2019 - door senior raadsheer mr. Steven Venhuizen

do 01-10-20
13:30 - 18:00 uur
Breukelen
4 NOvA PO
 
 

De Spoedwet KEI is op 1 oktober 2019 in werking getreden.  De belangrijkste kernbepalingen uit de "oude"KEI-wetgeving zijn overgezet naar art. 87-91 Rv. Die nieuwe bepalingen gelden voor alle nieuwe dagvaardings- én verzoekschriftprocedures.

In deze cursus behandelt deskundige mr. Steven Venhuizen, een senior raadsheer, deze belangrijke bepalingen en de gevolgen ervan voor u.

De wetgever beoogt met de nieuwe bepalingen bij te dragen aan de versterking van de regiefunctie van de rechter. Als procespartij hoeft u die regie niet af te wachten. Zo kunt u proactief regievoorstellen doen. Ook is er in de nieuwe wetgeving veel aandacht voor de verruiming van mogelijkheden tijdens de mondelinge behandeling (het nieuwe hart van de procedure). Deze bepalingen gelden inmiddels voor alle rechtbanken en hoger beroep.

Aan de hand van recente arresten van de Hoge Raad behandelt mr. Steven Venhuizen de onderwerpen van de Spoedwet, zodat u een beter beeld krijgt van de materie. Ook de digitalisering van de procedure wordt weer opgepakt. Van het Basisplan Digitalisering Civiel krijgt u een summier overzicht van de stand van zaken. Kortom wijzigingen die van groot belang zijn voor een succesvolle procesvoering! Komt u ook?

Doelgroep: advocaten en andere juristen
Niveau: actualiteiten

 

Programma

 

Programma

13:00Inloop met koffie en thee

13:30Begin cursus

15:00Pauze

15:15Vervolg cursus

16:45Pauze met warme snack

17:00Vervolg cursus

18:00Einde cursus

Sprekers

 
mr. S.M.A.M. Venhuizen

Senior raadsheer Gerechtshof ’s-Hertogenbosch

Meer

Locatie

 
Hotel Breukelen, Stationsweg 91, 3621 LK Breukelen