030 30 399 20 Winkelwagen (0) Mijn LegalPlanet
Direct inschrijven

Direct inschrijven

Weet u al wat u wilt, maak dan hier uw keuze via onderstaande opties.

 
€285

ZEER ACTUEEL! Update Spoedwet KEI

Inwerkingtreding per 1 oktober 2019 - door senior raadsheer mr. Steven Venhuizen

wo 20-11-19
15:00 - 18:30 uur
Breukelen
3 NOvA PO
 
 

De Spoedwet KEI is op 13 juni jl. aangenomen door de Tweede Kamer. Het digitale systeem bij de pilotgerechten stopt weliswaar, maar belangrijke kernbepalingen uit de "oude"KEI-wetgeving worden overgezet naar art. 87-91 Rv. Die nieuwe bepalingen gelden voor alle nieuwe dagvaardings- én verzoekschriftprocedures vanaf 1 oktober 2019.

In deze cursus krijgt u van deskundige mr. Steven Venhuizen, een senior raadsheer, een volledig overzicht van welke bepalingen per wanneer en waarvoor gelden.

De wetgever beoogt met de nieuwe bepalingen bij te dragen aan de versterking van de regiefunctie van de rechter. Als procespartij hoeft u die regie niet af te wachten. Zo kunt u proactief regievoorstellen doen. Ook is er in de nieuwe wetgeving veel aandacht voor de verruiming van mogelijkheden tijdens de mondelinge behandeling (het nieuwe hart van de procedure). Deze bepalingen gelden straks voor alle rechtbanken en hoger beroep.

Aan de hand van recente arresten van de Hoge Raad behandelt mr. Steven Venhuizen de onderwerpen van de Spoedwet, zodat u een beter beeld krijgt van de materie. Ook de digitalisering van de procedure wordt weer opgepakt. Van het Basisplan Digitalisering Civiel krijgt u een summier overzicht van de stand van zaken. Kortom wijzigingen die van groot belang zijn voor een succesvolle procesvoering ! Komt u ook?

Doelgroep: advocaten
Niveau: actualiteiten

 

Programma

 

Programma

14:30Inloop met koffie en thee

15:00Begin cursus

16:30Middagpauze

17:00Vervolg cursus

18:30Einde cursus

Sprekers

 
mr. S.M.A.M. Venhuizen

Senior raadsheer Gerechtshof ’s-Hertogenbosch

Meer

Locatie

 
Hotel Breukelen, Stationsweg 91, 3621 LK Breukelen

 

 

Vergelijkbare cursussen

 
€355

Masterclass tactisch procederen

Tijdens deze middag krijgt u een kijkje in de keuken van de civiele rechter. Senior raadsheer mr. Steven Venhuizen maakt inzichtelijk wat ee...

mr. S.M.A.M. Venhuizen

Senior raadsheer Gerechtshof ’s-Hertogenbosch

5 NOvA PO  
355 euro
02-06-20
13:30 - 19:30 uur
Breukelen