36241 Online cursus Wwft voor de secretarieel medewerker Waar kan, mag en moet u uw advocaat ondersteunen bij de geldende WWFT-verplichtingen? Heeft hij of zij hier een eigen rol in? Bij wie ligt de verantwoordelijkheid? Hoe past dit zo efficiënt mogelijk in het werkproces?

Dirk Lange, advocaat en WWFT-compliance officer bij Köster Advocaten, geeft praktische tips aan allen die de workflow en inhoudelijke verplichtingen beter willen leren begrijpen. Het neemt de advocaat zo veel werk uit handen! Dirk Lange geeft bijvoorbeeld antwoord op de volgende vragen:

  • Wanneer valt een dossier wel of niet onder de WWFT?
  • Wanneer vindt cliëntonderzoek plaats? Hoe kan de ondersteuning dit onderzoek het beste aanpakken? En wat als een cliëntonderzoek niet kan worden afgerond?
  • Hoe kan de ondersteuning de advocaat helpen bij het vaststellen van de UBO?
  • Wanneer verschiet een dossier van kleur? Waar moet de secretaresse/juridische ondersteuning op letten?
  • Wat zijn de opleidingsverplichtingen van de ondersteuner?

Deze cursus werd eerder met een 9 beoordeeld!

Enkele deelnemersreacties van voorgaande cursussen:

"Het was een erg fijne en vlotte cursus om bij te wonen. Op kort en bondige manier zijn er toch weer meer dingen duidelijk geworden omtrent de wwft regels" - Mevrouw N. Elzinga, Dentons Europe LLP

“Duidelijke inhoud, goed voorbereid en stapsgewijs uitgelegd” - Anoniem

"De cursus werd op een vlotte en begrijpelijke manier gegeven." - Mevrouw S. de Bruijn, Weebers Vastgoed Advocaten N.V.

NB Dit is een online cursus die beschikbaar wordt gesteld via Zoom. U ontvangt voorafgaand aan de cursus gebruiksinstructies.

Doelgroep: secretaresses, juridisch ondersteuners, managementassistenten, secretarieel medewerkers die op wat voor manier dan ook met de WWFT te maken krijgen
Niveau: praktijk

]]>
nl 169 no all false true course 1 days 40 https://legalplanet.nl/cursus/online-cursus-wwft-voor-secr-13-september-2024/ open Unknown sd-36241 2024-09-13 Online false 2024-09-13 false 0 0 true
36499 Online Intervisie De online intervisie bijeenkomsten van LegalPlanet: gemakkelijk en zonder reistijd!

Sinds 1 maart 2020 is elke advocaat verplicht elk jaar te voldoen aan de kwaliteitstoets door deel te nemen aan gestructureerde feedback. LegalPlanet maakt dit mogelijk middels het organiseren van online intervisie. Profiteer hiervan en schrijf u direct in! Er zijn maar 10 plaatsen per bijeenkomst beschikbaar.

Het doel van de intervisiebijeenkomsten is om met vakgenoten dilemma’s in de praktijkuitoefening uit te wisselen onder begeleiding van mr. Wilma Feenstra. Wilma is gecertificeerd intervisie gespreksleider en al 30 jaar praktiserend advocaat en mediator. U ontvangt gestructureerde feedback zodat u inzicht krijgt in uw professioneel handelen en u krijgt de tools die leiden tot effectiever professioneel gedrag en uw eigen ontwikkeling.

De online bijeenkomsten worden via Zoom aangeboden. U kunt de gevolgde vier uur eveneens opvoeren als NOvA Punten (niet- juridisch).

Collegialiteit en vertrouwelijkheid staan voorop!

Schrijf u snel in en verzeker uzelf van een plek.

Klik hier voor de andere data voor een intervisie cursus bij LegalPlanet.

Doelgroep: advocaten

Niveau: nvt

]]>
nl 295 no all false true course 2 days 10 https://legalplanet.nl/cursus/nieuw-online-intervisie-18-en-25-september-2024/ open Unknown NOvA PO 4 sd-36499 2024-09-18 Online false 2024-09-18 false 0 0 true
36293 Masterclass De zieke werknemer Deze cursus gaat zeker door! In deze compacte cursus van vier uur, verzorgd door Erica Wits en Jim Faas, komt zowel het arbeidsrecht als het sociale zekerheidsrecht aan bod.

Erica Wits behandelt de nieuwe ontwikkelingen in het arbeidsrecht, ook in relatie tot de sociale zekerheid.  Er zijn interessante ontwikkelingen in de rechtspraak te melden over het controleren van de zieke werknemer en het opzegverbod tijdens ziekte.

Het tekort aan verzekeringsartsen en de achterstand in WIA-beoordelingen heeft veel gevolgen voor de arbeidsrechtpraktijk. Werknemers die geen VSO willen sluiten zolang er geen besluit is genomen over hun WIA-aanvraag. Onzekerheid over de compensatie transitievergoeding enzovoort.  Hoe hier mee om te gaan?

Per 1 juli 2024 geldt de Maatregel praktische schatting. Doel is o.a. om de achterstand in te lopen. Deze manier van schatten kan grote en kostbare gevolgen hebben voor werkgevers en werknemers. Wat is een praktische schatting en onder welke voorwaarden mag deze worden toegepast? Ook gaat zij in op de Maatregel Vereenvoudigde WIA-aanvraag 60-plussers, die is verlengd tot en met 31 december 2024.

Jim Faas neemt u vervolgens mee in de wondere wereld van de WIA. Kennis van de WIA is onmisbaar om grondig te kunnen adviseren.

Denk aan vragen waar men zowel als adviseur van werkgevers als werknemers mee te maken krijgt:

  • Het UWV stelt het arbeidsongeschiktheidspercentage op 50%: wat betekent dat? Hoeveel (uren) kan de werknemer nog werken?
  • De werknemer voelt zich erg beperkt, maar er is geen duidelijke diagnose
  • Wat is de stand van zaken wat betreft moeilijk te objectiveren aandoeningen?
  • Zoals longcovid: geschillen over deze aandoening hebben inmiddels de rechtspraak bereikt
  • Wat te doen bij verschillen van (medisch) inzicht tussen artsen

Jim Faas legt op een pakkende manier uit hoe een WIA-beoordeling tot stand komt en geeft inzicht in de bezwaarprocedure. Omdat Jim naast jurist ook verzekeringsarts is, besteedt hij ook aandacht aan veel voorkomende en aan lastige medische kwesties.

Breng uw niveau van adviseren op een next level en volg deze verdiepende cursus!

Deze unieke cursus wilt u toch niet missen?

Doelgroep: Advocaten en arbeidsrechtjuristen die geregeld te maken hebben met vragen rondom ziekte en arbeidsongeschiktheid.
Niveau: verdieping

]]>
nl 345 no all false true course 1 days 30 https://legalplanet.nl/cursus/masterclass-de-zieke-werknemer-23-september-2024/ open Unknown NOvA PO 4 sd-36293 2024-09-23 Breukelen false 2024-09-23 false 0 0 true
36591 Nieuw! Sociale voorzieningen: Wmo, Wlz , Pw én Jw In één dag kennis maken met de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo), de Wet langdurige zorg (Wlz), de Participatiewet (Pw) én de Jeugdwet (Jw)? Dat kan! Tijdens deze cursus behandelt mr. Linda Meys het wettelijk kader, de kernbegrippen en de toegangscriteria. Daarbij behandelt zij bijbehorende vaste én actuele jurisprudentie, zodat u in één dag helemaal op de hoogte bent van zowel de basis als de actuele ontwikkelingen.

De docente nodigt u van harte uit om uw vragen uiterlijk een week voor aanvang van de cursus in te dienen bij info@legalplanet.nl. Zij behandelt deze op de cursus.

Doelgroep: advocaten, verzuimexperts, arbeidsdeskundigen, HR-medewerkers, gemeentejuristen, rechtsbijstandsjuristen
Niveau: actualiteiten

]]>
nl 395 no all false true course 1 days 20 https://legalplanet.nl/cursus/sociale-voorzieningen-wmo-wlz-pw-en-jw-24-september-2024-2/ open Unknown NOvA PO 6 sd-36591 2024-09-24 Breukelen false 2024-09-24 false 0 0 true
36141 Basiscursus Nederlands Procesrecht voor de juridisch secretarieel medewerker Een basiscursus speciaal voor de juridisch medewerker met nog niet veel ervaring in de rechtspraktijk. Deze cursus is tevens een goede voorbereiding op de verdiepingscursus. In deze basiscursus komen de verschillende rechterlijke instanties en hun bevoegdheden aan bod. Daarnaast staat de docente Floor Zijdenbos-Jansen uitgebreid stil bij wat er allemaal komt kijken vanaf het uitreiken van de dagvaarding tot aan cassatie, welke rechtsmiddelen er zijn en hoe het executeren van een vonnis plaatsvindt.

Om de cursus nog meer op uw praktijk aan te laten sluiten, kunt u de docente van tevoren een casus of problemen voorleggen waar u in de praktijk tegen aan loopt. Zij zal de vragen en/of problemen tijdens de cursus behandelen. Zo haalt u nóg meer uit deze cursus.

U ontvangt als cursusmateriaal een hand-out van de presentatie en een exemplaar van het door de docente geschreven boek 'Juridisch secretaresse, onmisbaar in de rechtspraktijk' ter waarde van € 34,25.

Enkele deelnemersreacties van voorgaande cursussen:

"Fijne spreker, duidelijke taal!" - Mevrouw S. Riitano, Holla Legal & Tax

"Het is heel duidelijk dat deze mevrouw alles weet over haar vak en hier veel liefde voor heeft." - Anoniem

"Zeer heldere cursus voor juridisch secretaresse. Heel waardevol, heel leerzaam, op een mooie manier verwoord door Floor. Complimenten." - Anoniem

"Basiskennis wordt sterk verbreed. Floor is heel prettig om naar te luisteren en is heel duidelijk in wat ze uitlegt. Er wordt heel duidelijk verteld en de cursus is heel toegankelijk." - Anoniem

NB Liever deze cursus met collega's op kantoor volgen? Dat kan! Neem contact op met ons voor een vrijblijvende offerte.

Niveau: basis

Doelgroep: juridische secretaresses, managementassisten, paralegals en juridische ondersteuners

]]>
nl 285 no all false true course 1 days 25 https://legalplanet.nl/cursus/basiscursus-nederlands-procesrecht-in-de-praktijk-voor-de-juridische-secretaresse-24-september-2024/ open Unknown sd-36141 2024-09-24 Breukelen false 2024-09-24 false 0 0 true
36351 Nieuw! Masterclass Reorganiseren Tijdens deze masterclass gaat mr. Daniël van Gerven (Advocaat-Partner bij Ploum, docent Ontslagrecht Erasmus Universiteit) diep in op de juridische aspecten van reorganisaties.

Natuurlijk komt de meest recente rechtspraak aan de orde, en aan de hand van verschillende casusposities en een blik vanuit zowel werkgevers- als werknemersperspectief worden alle fases van grote en kleine reorganisaties besproken. Van stakeholder-management (rechten van de ondernemingsraad, toezichtsorganen maar ook vakbonden en het UWV) tot trends op het gebied van sociaal plannen en uiteraard ook de implementatiefase (regulier, stoelendans en ontslag-cao). Zelfs het stakingsrecht mag op deze dag niet ontbreken.

Kortom: een vol programma met veel ruimte voor interactie en eigen inbreng.

Doelgroep: advocaten, bedrijfsjuristen, HR
Niveau: Verdieping

]]>
nl 355 no all false true course 1 days 30 https://legalplanet.nl/cursus/masterclass-reorganiseren-30-september-2024/ open Unknown NOvA PO 4 sd-36351 2024-09-30 Breukelen false 2024-09-30 false 0 0 true
36268 Online cursus Knelpunten bij de berekening van alimentatie in zaken van samengestelde gezinnen Zeer actueel! Hebt u de meest recente uitspraken al gezien, waarbij rechtbanken (ambtshalve) een andere rekenmethode gebruiken dan voorheen? De berekening van kinderalimentatie is niet altijd eenvoudig, zeker niet bij samengestelde gezinnen. Het volgen van deze online cursus is daarom een echte must voor iedereen die te maken heeft met deze gecompliceerde materie. 

In de uitspraak van onder meer de Rechtbank Den Haag van 22 februari jl. (ECLI:NL:RBDHA:2024:2294) rekent de rechtbank in zaken van samengestelde gezinnen met de zogenoemde zuivere draagkracht in plaats van de afgeleide draagkracht. Zelfs in afwijking van de berekening van partijen.

Tijdens deze cursus praat de docent mr. Anouk Wakker u bij over deze nieuwe rekenmethode en andere actuele knelpunten bij de berekening van alimentatie in geval van samengestelde gezinnen.

De docent, mr. Anouk Wakker, gaat onder meer in op:

  • De berekening op grond van de zuivere draagkracht
  • Tekort verdelen naar rato van de gewenste aandelen in plaats van naar rato van behoefte
  • De behoeftevaststelling van een ‘nieuw’ kind
  • Behoefte: van welke tabel gaat u uit?
  • Onvoldoende gegevens
  • Het woonbudget bij samengestelde gezinnen

NB Dit is een online cursus die beschikbaar wordt gesteld via Zoom. U ontvangt voorafgaand aan de cursus gebruiksinstructies.

Doelgroep: advocaten, notarissen en andere (rechtsbijstands)juristen
Niveau: verdieping en actualiteiten

 

]]>
nl 169 no all false true course 1 days 50 https://legalplanet.nl/cursus/nieuw-online-cursus-knelpunten-samengestelde-gezinnen-en-alimentatie-01-oktober-2024/ open Unknown NOvA PO 2 KNB PE 2 sd-36268 2024-10-01 Online false 2024-10-01 false 0 0 true
36507 Online Intervisie De online intervisie bijeenkomsten van LegalPlanet: gemakkelijk en zonder reistijd!

Sinds 1 maart 2020 is elke advocaat verplicht elk jaar te voldoen aan de kwaliteitstoets door deel te nemen aan gestructureerde feedback. LegalPlanet maakt dit mogelijk middels het organiseren van online intervisie. Profiteer hiervan en schrijf u direct in! Er zijn maar 10 plaatsen per bijeenkomst beschikbaar.

Het doel van de intervisiebijeenkomsten is om met vakgenoten dilemma’s in de praktijkuitoefening uit te wisselen onder begeleiding van mr. Wilma Feenstra. Wilma is gecertificeerd intervisie gespreksleider en al 30 jaar praktiserend advocaat en mediator. U ontvangt gestructureerde feedback zodat u inzicht krijgt in uw professioneel handelen en u krijgt de tools die leiden tot effectiever professioneel gedrag en uw eigen ontwikkeling.

De online bijeenkomsten worden via Zoom aangeboden. U kunt de gevolgde vier uur eveneens opvoeren als NOvA Punten (niet- juridisch).

Collegialiteit en vertrouwelijkheid staan voorop!

Schrijf u snel in en verzeker uzelf van een plek.

Klik hier voor de andere data voor een intervisie cursus bij LegalPlanet.

Doelgroep: advocaten

Niveau: nvt

]]>
nl 295 no all false true course 2 days 10 https://legalplanet.nl/cursus/nieuw-online-intervisie-2-en-9-oktober-2024/ open Unknown NOvA PO 4 sd-36507 2024-10-02 Online false 2024-10-02 false 0 0 true
36378 Masterclass tactisch procederen Mr. Steven Venhuizen neemt u tijdens deze cursus mee langs allerlei (uit)hoeken van het burgerlijk procesrecht met als invalshoek het tactisch procederen. Tactisch o.a. in de zin van beter op de hoogte raken van de diverse procesregels en het weten te vermijden van processuele missers.

Er wordt ingezoomd op verschillende onderdelen van verschillende fasen in de procedure en op de keuzes die u daar moet maken. Zijn die keuzes tactisch? Hoe reageert een rechter daarop? Aan de hand van problemen op enkele voorbeelddia’s wisselen we mogelijke standpunten uit, waarbij de interactie niet alleen plaatsvindt over de inhoud van de dia’s, maar (vooral) ook naar aanleiding daarvan. Het doel is om uw procesrechtelijke gereedschapskist verder te vullen.

De regels van de dagvaardingsprocedure gelden als uitgangspunt. Enkele regels gelden echter algemeen, dus ook voor de verzoekschriftprocedures.
Enkele voorbeelden van de vele onderwerpen die aan de orde kunnen komen:

  • Voorlopige bewijsverkrijging of meteen een procedure starten?
  • Is de keuze voor een verkeerd procesinleidend stuk nog wel eens fataal?
  • Verstek en observeren tactisch?
  • Tactisch inzetten van exceptief of principaal verweer.
  • Is verval van recht erg ?
  • Tactische inzet incidenten: 223 of kort geding ? 843a of 22?
  • Is doorhaling van de procedure handig?

Verder staan er diverse reserveonderwerpen ter beschikking.

Enkele deelnemersreacties van voorgaande cursussen:

"Fijne diepgang en actueel." - Mevrouw L.E. Ettema, PlasBossinade advocaten en notarissen NV

"Docent zeer ter zake kundig, praktische voorbeelden en goed interactief met de deelnemers. Goede ervaren docent." - De heer P. Theeuwes, Meijburg & Co

Doelgroep: advocaten en juristen
Niveau: verdieping en actualiteiten

 

]]>
nl 355 no all false true course 1 days 30 https://legalplanet.nl/cursus/masterclass-tactisch-procederen-07-oktober-2024/ open Unknown NOvA PO 4 sd-36378 2024-10-07 Breukelen false 2024-10-07 false 0 0 true
35774 Huurcontracten maken en beoordelen Het opstellen van een huurovereenkomst lijkt voor een advocaat huurrecht gesneden koek. Even het juiste ROZ-model pakken, invullen, knippen en plakken van de afwijkingen die vorige keer gebruikt zijn en klaar. Was het maar zo eenvoudig.

Naast het ROZ-model bestaan nog talloze andere modellen. Bovendien hanteren diverse retailketens en huurders van kantoorruimte eigen aanvullingen en afwijkingen op de modellen. Als de beoogde samenwerking afwijkt van het gangbare, bijvoorbeeld bij onderhuur, nieuwbouw of renovatie, schieten de modellen tekort. Om goed over deze overeenkomsten te kunnen adviseren is diepgaande kennis nodig van de modellen en de mogelijke afwijkingen. Vaak lijkt een afspraak tussen partijen een werelddeal, maar als jaren later blijkt dat het beding ten nadele van de huurder afwijkt van het semi-dwingende recht is de nasmaak bitter. Kennis van het verbintenissen en huurrecht is dus ook vereist.

Aan de hand van een checklist doceert Elout Korevaar, advocaat huurrecht en docent aan de Universiteit Leiden, de basis van een goed huurcontract. Vanzelfsprekend blijft het daar niet bij. Met tips en tricks voor afwijkingen op de standaardovereenkomsten in het voordeel van de huurder of de verhuurder geeft hij deelnemers tools om nog betere huurovereenkomsten op te stellen.

In de cursus wordt extra aandacht besteed aan het nieuwe modelcontract huur winkelruimte van de ROZ! Dit model zal de komende jaren leidend zijn, zodat grondige kennis van de wijzigingen noodzakelijk is.

Doelgroep: advocaten en (kandidaat)-notarissen
Niveau: verdieping

]]>
nl 395 no all false true course 1 days 20 https://legalplanet.nl/cursus/huurcontracten-maken-en-beoordelen-8-oktober-2024/ open Unknown NOvA PO 5 KNB PE 5 sd-35774 2024-10-08 Breukelen false 2024-10-08 false 0 0 true
36509 Online Intervisie De online intervisie bijeenkomsten van LegalPlanet: gemakkelijk en zonder reistijd!

Sinds 1 maart 2020 is elke advocaat verplicht elk jaar te voldoen aan de kwaliteitstoets door deel te nemen aan gestructureerde feedback. LegalPlanet maakt dit mogelijk middels het organiseren van online intervisie. Profiteer hiervan en schrijf u direct in! Er zijn maar 10 plaatsen per bijeenkomst beschikbaar.

Het doel van de intervisiebijeenkomsten is om met vakgenoten dilemma’s in de praktijkuitoefening uit te wisselen onder begeleiding van mr. Wilma Feenstra. Wilma is gecertificeerd intervisie gespreksleider en al 30 jaar praktiserend advocaat en mediator. U ontvangt gestructureerde feedback zodat u inzicht krijgt in uw professioneel handelen en u krijgt de tools die leiden tot effectiever professioneel gedrag en uw eigen ontwikkeling.

De online bijeenkomsten worden via Zoom aangeboden. U kunt de gevolgde vier uur eveneens opvoeren als NOvA Punten (niet- juridisch).

Collegialiteit en vertrouwelijkheid staan voorop!

Schrijf u snel in en verzeker uzelf van een plek.

Klik hier voor de andere data voor een intervisie cursus bij LegalPlanet.

Doelgroep: advocaten

Niveau: nvt

]]>
nl 295 no all false true course 2 days 10 https://legalplanet.nl/cursus/nieuw-online-intervisie-8-en-15-oktober-2024/ open Unknown NOvA PO 4 sd-36509 2024-10-08 Online false 2024-10-08 false 0 0 true
36111 Nieuw! Online cursus CAO-recht Meer dan 80% van de werkzame beroepsbevolking valt onder de werkingssfeer van een CAO. Het is dus dagelijkse kost… en toch blijft dat CAO-recht puzzelen. Tijdens deze online cursus bespreekt prof. mr. dr. Ruben Houweling het CAO-recht en de complicaties met een cao.

De volgende vragen komen onder meer aan bod:

  • Hoe om te gaan met samenloop van cao’s?
  • Mag bij een overgang van onderneming na expiratie van de cao van de vervreemder uitsluitend de cao van de verkrijger toegepast worden of toch niet?
  • En hoe zat het ook alweer met nawerking: kun je nawerking nu wel of niet uitsluiten bij een volgende cao?
  • Kan bij incorporatie van cao’s worden afgeweken van dwingend recht?
  • En hoe om te gaan met ongebonden werknemers en afwijkingen van dwingend recht?

Kortom, een cursus verdieping CAO-recht waarin inbreng van eigen casuïstiek op prijs wordt gesteld.

NB Dit is een online cursus die beschikbaar wordt gesteld via Zoom. U ontvangt voorafgaand aan de cursus gebruiksinstructies.

Doelgroep: advocaten, bedrijfsjuristen, HR
Niveau: Verdieping en actualiteiten

]]>
nl 189 no all false true course 1 days 30 https://legalplanet.nl/cursus/online-cao-recht-9-oktober-2024/ open Unknown NOvA PO 2 sd-36111 2024-10-09 Online false 2024-10-09 false 0 0 true
35776 Online cursus Actualiteiten (corporate) governance voor stichtingen, verenigingen en coöperaties Tijdens deze online cursus komen actualiteiten en governance-vraagstukken bij stichtingen, verenigingen en coöperaties aan bod, waaronder:

  • Kenmerken van deze rechtsvormen en betekenis voor governance
  • Taak en bevoegdheden van de raad van commissarissen/raad van toezicht.
  • Het monistisch bestuursmodel.
  • Tegenstrijdig belang en belangenverstrengeling.
  • Wet bestuur en toezicht rechtspersonen
  • Ontslag van een stichtingsbestuurder of een lid van de raad van toezicht door de rechtbank

De docent, mr. dr. Marleen van Uchelen, gaat in op actuele rechtspraak die verband houdt met bovengenoemde onderwerpen. Bovendien komen sectorale governanceregels en codes aan de orde en veel voorkomende governancemodellen (raad van toezichtmodel, bestuur+directiemodel en monistisch bestuursmodel).

De docente nodigt u van harte uit om uw vragen uiterlijk een week voor aanvang van de cursus in te dienen bij info@legalplanet.nl. Zij behandelt deze op de cursus.

NB Dit is een online cursus die beschikbaar wordt gesteld via Zoom. U ontvangt voorafgaand aan de cursus gebruiksinstructies.

Doelgroep: advocaten, notarissen, bedrijfsjuristen

Niveau: actualiteiten

]]>
nl 189 no all false true course 1 days 30 https://legalplanet.nl/cursus/online-actualiteiten-corporate-governance-voor-stichtingen-verenigingen-en-cooperaties-11-oktober-2024/ open Unknown NOvA PO 2 KNB PE 2 sd-35776 2024-10-11 Online false 2024-10-11 false 0 0 true
35767 Online cursus Zakelijk Engels voor juristen Heeft u in uw dagelijkse praktijk ook steeds vaker te maken met de Engelse taal? En wilt u uw Engelse vaardigheden verbeteren op professioneel niveau? Volg dan de zeer goed beoordeelde praktijkcursus 'Zakelijk Engels voor juristen'. Tijdens deze cursus krijgt u praktische tips om uw begrip van de Engelse taal zowel op algemeen als op juridisch vlak te verbeteren.

Tijdens deze interactieve cursus bespreekt prof. mr. dr. Ian Sumner (native speaker English) onder andere de valkuilen op het gebied van het contractenrecht en veelgemaakte fouten in zakelijke brieven/e-mails.

U krijgt tips op het gebied van grammatica, woordenschat en schrijfstijl zodat u zich met meer zelfvertrouwen tot een professioneel gesprekspartner kunt ontwikkelen. De vorige editie van deze cursus is met een 9 gemiddeld beoordeeld.

Enkele deelnemersreacties van voorgaande cursussen:

“Het was een duidelijke cursus met veel interactie en een enthousiaste docent.” - Anoniem

“Zeer nuttige les.” - Anoniem

NB Dit is een online cursus die beschikbaar wordt gesteld via Zoom. U ontvangt voorafgaand aan de cursus gebruiksinstructies.

Doelgroep: advocaten, notarissen en (bedrijfs)juristen
Niveau: praktijkcursus

]]>
nl 249 no all false true course 1 days 30 https://legalplanet.nl/cursus/online-cursus-zakelijk-engels-voor-juristen-14-oktober-2024/ open Unknown NOvA PO 3 KNB PE 3 sd-35767 2024-10-14 Online false 2024-10-14 false 0 0 true
35782 Nieuw! Online cursus Ontslagrecht in de praktijk Het ontslagrecht is toch de core business voor de meeste arbeidsrecht advocaten. Sinds 2015 zijn de spelregels van het ontslagrecht ingrijpend veranderd. Tijdens deze praktisch ingestoken cursus bespreekt Pascal Kruit de ontslaggronden, de herplaatsingsplicht, de ontslagvergoedingen en het ontslag op staande voet  aan de hand van recente rechtspraak en relevante praktijkvoorbeelden.

De docent geeft veel tips en tricks over de toepassing van het ontslagrecht, zodat u het geleerde direct in de praktijk kunt brengen. Kortom, een must do voor iedere arbeidsrecht advocaat.

NB Dit is een online cursus die beschikbaar wordt gesteld via Zoom. U ontvangt voorafgaand aan de cursus gebruiksinstructies.

Doelgroep: advocaten, bedrijfsjuristen, HR
Niveau: Actualiteiten

]]>
nl 189 no all false true course 1 days 30 https://legalplanet.nl/cursus/online-ontslagrecht-in-de-praktijk-15-oktober-2024/ open Unknown NOvA PO 2 sd-35782 2024-10-15 Online false 2024-10-15 false 0 0 true
36162 Verdiepingscursus Nederlands Procesrecht voor de juridisch secretarieel medewerker "Kennis is macht, maar samenwerken is kracht". Een goede en ervaren secretaresse is onmisbaar voor elke advocaat, notaris, gerechtsdeurwaarders of jurist. Wilt u uw kennis opfrissen dan is deze cursus wat voor u!

In de cursus wordt onder meer het volgende behandeld:

  • Dagvaardings- en verzoekschriftprocedure
  • Competentieregels
  • Bijzondere procedures
  • Diverse termijnen
  • Basis beslag- en executierecht

Alle handvatten waardoor de cursist een (nog beter) inzicht in het procesrecht krijgt, onmisbare praktijkkennis voor een goede juridische secretaresse of ondersteuner. Als cursusmateriaal en naslagwerk ontvang u gratis het praktische boek “Juridisch secretaresse, onmisbaar in de rechtspraktijk” t.w.v. € 34,25 geschreven door Floor Zijdenbos-Jansen, de docente van deze cursus.

Recensie van mr. Frank Visser, voormalig oud-kantonrechter en tv-persoonlijkheid:

"Van een handboek voor de (beginnende) juridisch secretaresse mag je verwachten dat het aan drie eisen voldoet. Praktisch, volledig en begrijpelijk. Daaraan voldoet het onderhavige boek van Floor Zijdenbos-Jansen helemaal. Een boek waaraan ongetwijfeld al een grote behoefte bestond, maar dat na zijn verschijnen zo onmisbaar zal blijken, dat geen juridisch secretaresse nog zonder kan.

Ik beveel het van harte aan en met deze uitspraak zult u het moeten doen".

Eerder is deze cursus beoordeeld met een 8,7 gemiddeld!

Enkele deelnemersreacties van voorgaande cursussen:

"Sterkste vind ik dat de docent zorgt dat iedereen het snapt en fouten maken is menselijk." - Mevrouw G.J.P.J.M. van der Bruggen, Fyner

"Erg duidelijk en mogelijkheid om vragen te stellen! En een beetje humor!" - Anoniem

"Floor is een fijne spreker en zeer ervaren." - Anoniem

Doelgroep: juridische secretaresses/ondersteuners, paralegals en juristen
Niveau: verdieping en praktijk

 

]]>
nl 285 no all false true course 1 days 20 https://legalplanet.nl/cursus/inleiding-procesrecht-voor-de-juridisch-secretaresse-15-oktober-2024/ open Unknown sd-36162 2024-10-15 Breukelen false 2024-10-15 false 0 0 true
35989 Nieuw! Online cursus Risicobeleid, compliance en audit De kern van naleving van de Wwft is het risicobeleid dat is afgestemd op uw kantoor. In deze cursus gaan we concreet in op het opstellen van risicobeleid met aandacht voor concrete bepalingen en valkuilen. Het opstellen van beleid is belangrijk maar het gaat er uiteindelijk om dat het beleid correct wordt nageleefd. Hoe zorgt u ervoor dat uw kantoor aan alle vereisten voldoet en dat uw medewerkers gemotiveerd zijn om het beleid na te leven? Dat is de uitdaging voor de compliance officer.

In deze cursus gaat de docent prof. mr. Birgit Snijder-Kuipers in op de rol, functie en inrichting van de compliance functie op uw kantoor. Dat is van belang, ook als u geen wettelijke plicht heeft een compliance officer in te stellen. Tot slot speelt audit een belangrijke rol. Hoe zorgt u ervoor dat eventuele omissies tijdig worden opgemerkt en dat u belangrijke (wets)wijzigingen niet over het hoofd ziet? Er is tijdens de bijeenkomst voldoende ruimte om uw concrete vragen te beantwoorden.

NB Dit is een online cursus die beschikbaar wordt gesteld via Zoom. U ontvangt voorafgaand aan de cursus gebruiksinstructies.

Doelgroep: advocaten, (kandidaat-)notarissen, accountants en belastingadviseurs die WWFT-plichtig zijn.
Niveau: praktijk

]]>
nl 189 no all false true course 1 days 25 https://legalplanet.nl/cursus/online-cursusrisicobeleid-compliance-en-audit-18-oktober-2024/ open Unknown NOvA PO 2 KNB PE 2 sd-35989 2024-10-18 Online false 2024-10-18 false 0 0 true
36463 Bewijslastverdeling in arbeidsongeschiktheidszaken In deze verdiepende cursus van vier uur, verzorgd door Jim Faas en Natascha Schenk, wordt u meegenomen in de bewijslastverdeling in arbeidsongeschiktheidszaken. Daarbij wordt zowel gekeken naar de verhouding tussen het UWV en burger als de verhouding tussen het UWV en de werkgever. Wie moet wat bewijzen?

Natascha Schenk staat uitgebreid stil bij de vraag hoe moeilijk het burgers gemaakt wordt om met succes de arbeidsongeschiktheidsbeoordeling van het UWV te betwisten. Welke (medische) informatie heeft u als burger voorhanden en is dat voldoende om de rechter te overtuigen? Ook is aandacht voor de werkgever en zijn positie. Daarbij wordt gekeken naar de bewijslastverdeling in loonsanctiezaken maar ook in ZW- en WIA-zaken. Wanneer ligt de bewijslast bij u als werkgever en wat ligt op de weg van het UWV om te onderzoeken?

Jim Faas neemt u vervolgens mee in het toetsingskader van de Centrale Raad van Beroep. Als arts én jurist heeft hij een unieke kijk op dit thema. Vanuit zijn expertise staat hij stil bij de wijze waarop de UWV-verzekeringsarts tot zijn oordeel komt en hoe de rechter dat oordeel toetst. Vele praktische vragen komen aan de orde, zoals:

  • Hoe worden de medische rapporten van het UWV gewaardeerd?
  • Hoe ontstaat er twijfel bij de rechter?
  • Is de twijfel van de rechter terecht?
  • Wat is "equality of arms" in deze procedures?
  • Wie is nu eigenlijk écht de expert in deze procedures?

Kortom: een complete cursus op het vlak bewijslastverdeling in arbeidsongeschiktheidszaken!

Doelgroep: advocaten, verzuimexperts, arbeidsdeskundigen, HR-medewerkers, UWV-medewerkers, rechtsbijstandsjuristen
Niveau: actualiteiten

]]>
nl 345 no all false true course 1 days 20 https://legalplanet.nl/cursus/bewijslastverdeling-in-arbeidsongeschiktheidszaken-18-oktober-2024/ open Unknown NOvA PO 4 sd-36463 2024-10-18 Breukelen false 2024-10-18 false 0 0 true
36283 Wegens succes herhaald! Actualiteiten Familie- en Jeugdrecht In deze beproefde cursus praat prof. mr. Paul Vlaardingerbroek u bij over recente en belangrijke ontwikkelingen in de wetgeving en jurisprudentie van de Hoge Raad en rechterlijke uitspraken. Alles wat u moet weten om weer volledig op de hoogte te zijn.

Prof. mr. Paul Vlaardingerbroek behandelt de volgende onderwerpen:

  • Afstammingsrecht
  • Gezagsrecht
  • Omgangsrecht van kinderen, ouders en derden
  • Scheidingsrecht
  • Naamrecht, waaronder de gecombineerde achternaam voor kinderen, die op 1 januari 2024 is ingevoerd
  • Wetsvoorstel Kind, draagmoederschap en afstamming en Wetsvoorstel Deelgezag
  • Ontwikkelingen en jeugdbeschermingsrecht

Voor iedereen is er ruime gelegenheid voor het stellen van vragen.

NB de docent werd na de laatste editie met een 9,4 beoordeeld!

Schrijf u nu in en u bent in één dag weer helemaal op de hoogte. Uw cliënten zullen er blij mee zijn!

Deelnemersreactie van voorgaande cursussen:

"Sterke punt is de zeer aimabele docent."- Anoniem

 

Niveau: actualiteiten

Doelgroep: advocaten en andere juristen

 

]]>
nl 395 no all false true course 1 days 20 https://legalplanet.nl/cursus/nieuw-actualiteiten-familie-en-jeugdrecht-04-november-2024/ open Unknown NOvA PO 6 KNB PE 6 sd-36283 2024-11-04 Breukelen false 2024-11-04 false 0 0 true
35778 Online cursus Corporate Arbeidsrecht Tijdens deze online cursus bespreken prof. mr. dr. Ruben Houweling en mr. dr. Loe Sprengers het corporate arbeidsrecht uitgebreid. Deze twee absolute toppers op het terrein van het arbeidsrecht brengen tijdens deze online cursus knelpunten op het snijvlak van ‘corporate’ en ‘employment’ bij elkaar. Zij bespreken zaken die in het ‘corporate’ domein liggen en vaak arbeidsrechtelijke consequenties hebben, waaronder overnames, herstructurering en wijziging van functies en loongebouwen. 

De volgende thema's staan centraal:

  • Overgang van onderneming
  • Medezeggenschap van ondernemingsraden bij overnames,  herstructureringen en reorganisaties
  • (Collectief) bedrijfseconomisch ontslag en wijziging

Aan het einde van de cursus bent u op de hoogte van de meest actuele ontwikkelingen op het gebied van corporate arbeidsrecht.

NB Dit is een online cursus die beschikbaar wordt gesteld via Zoom. U ontvangt voorafgaand aan de cursus gebruiksinstructies.

Doelgroep: advocaten, bedrijfsjuristen, HR
Niveau: Actualiteiten

]]>
nl 249 no all false true course 1 days 30 https://legalplanet.nl/cursus/online-corporate-arbeidsrecht-5-november-2024/ open Unknown NOvA PO 3 sd-35778 2024-11-05 Online false 2024-11-05 false 0 0 true
36538 Online Basiscursus Roladministratie voor de juridisch secretarieel medewerker Bent u een juridisch secretaresse of PA zonder ervaring in de advocatuur dan is de basiscursus roladministratie de perfecte cursus voor u! Deze cursus biedt essentiële kennis en vaardigheden die u nodig heeft om termijnen te bewaken: de roladministratie. Bovendien vormt deze cursus een uitstekende voorbereiding op de verdiepingscursus roladministratie op 26 november a.s.

Wat kunt u verwachten?

Deze basiscursus is zorgvuldig samengesteld en bestaat uit twee online sessies van elk anderhalf uur op 5 en 12 november, waarin - in ieder geval - volgende onderwerpen worden behandeld:

  • 5 november, eerste lesuur:
    • Wat zijn de taken van de roladministratie?
    • Wat voor procedures komt u tegen?
    • Wanneer een dagvaarding, wanneer een verzoekschrift?
    • Welke gerechtelijke instanties zijn er?
  • 12 november, tweede lesuur:
    • Wat zijn de verschillende regels en waar kunt u die vinden?
    • Wat is het roljournaal?
    • Welke stukken dient u wanneer, waar en hoe in?
    • Kort geding: waarom is dat totaal anders?

NB Liever deze cursus met collega's op kantoor volgen? Dat kan! Neem contact op met ons voor een vrijblijvende offerte.

Niveau: basis

Doelgroep: juridische secretaresses, managementassistenten, paralegals, juridische ondersteuners, PA's

]]>
nl 225 no all false true course 2 days 30 https://legalplanet.nl/cursus/basiscursus-roladministratie-voor-de-juridische-secretaresse-5-en-12-november-2024/ open Unknown sd-36538 2024-11-05 Online false 2024-11-05 false 0 0 true
35786 Nieuw! Online cursus Exoneraties en garanties bij overnames De overnameovereenkomst is omgeven met een groot aantal vragen. Hoe laat deze overeenkomst zich duiden en op welke wijze dient er naar garanties te worden gekeken die in een dergelijk traject worden afgegeven? Ook is lang niet altijd duidelijk hoe de geldstromen lopen als verplichtingen onder de overnameovereenkomst niet worden nagekomen.

De docent, prof. mr. dr. Edwin van Wechem, die zijn oratie heeft gewijd aan het thema: het schadebegrip bij overnameovereenkomsten, heeft een uitgesproken visie op een en ander en nodigt de cursisten altijd graag uit om hun ervaringen en ook hun andersluidende meningen te bespreken en daarover van gedachten te wisselen. Tijdens de online cursus “exoneraties en garanties bij overnames” wordt met name een antwoord gezocht op de vraag “wie garandeert wat ten opzichte van wie; en hoe lopen de hazen in de praktijk.”

NB Dit is een online cursus die beschikbaar wordt gesteld via Zoom. U ontvangt voorafgaand aan de cursus gebruiksinstructies.

Doelgroep: advocaten, (kandidaat-)notarissen en bedrijfsjuristen
Niveau: actualiteiten

]]>
nl 249 no all false true course 1 days 50 https://legalplanet.nl/cursus/online-exoneraties-en-garanties-bij-overnames-6-november-2024/ open Unknown NOvA PO 3 KNB PE 3 sd-35786 2024-11-06 Online false 2024-11-06 false 0 0 true
35765 Online cursus Vereenvoudiging en modernisering bewijsrecht Zeer actueel! Het Wetsvoorstel Vereenvoudiging en modernisering bewijsrecht treedt per 1 januari a.s. in werking! Tijdens deze online cursus bespreekt de docent mr. Steven Venhuizen, senior raadsheer in het Gerechtshof ’s-Hertogenbosch, deze vereenvoudiging en modernisering van het bewijsrecht. Hij staat bekend om het levendig presenteren van moeilijke procesrechtelijke vraagstukken en vanuit zijn eigen ervaringen brengt hij de theorie op een onderhoudende manier in verbinding met de praktijk. 

Uitgangspunt is dat de rechter na de mondelinge behandeling uitspraak kan doen. Daarvoor dient deze op dat moment wel over zoveel mogelijk informatie en bewijs te beschikken. De verzameling van informatie en bewijs dient door partijen zo zoveel mogelijk voorafgaande aan de procedure c.q. de mondelinge behandeling plaats te vinden. De nieuwe wet herrangschikt de voorlopige bewijsverkrijging. Ook het conservatoir bewijsbeslag in niet IE-zaken en het proces-verbaal van constatering door de gerechtsdeurwaarder worden in de wet opgenomen.

De volgende onderwerpen komen aan bod:

  • doel en middelen, actuele stand van zaken, inwerkingtreding en overgangsrecht
  • de nieuwe kijk op art. 21 en 24 Rv evenwel zonder wezenlijke wetswijziging
  • bewijsverrichtingen voorafgaande aan de procedure
  • modernisering (?) bewijsverrichtingen tijdens de procedure
  • slechts summier: conservatoir bewijsbeslag in niet IE-zaken en het proces-verbaal van constatering

Na deze cursus bent u helemaal op de hoogte van de op handen zijnde wijzigingen.

Doelgroep: advocaten, bedrijfsjuristen en rechtsbijstandsjuristen
Niveau: actualiteiten

]]>
nl 249 no all false true course 1 days 30 https://legalplanet.nl/cursus/online-nieuw-rv-6-november-2024/ open Unknown NOvA PO 3 sd-35765 2024-11-06 Online false 2024-11-06 false 0 0 true
36127 De nieuwe Omgevingswet in de praktijk Zeer actueel! Sinds 1 januari 2024 is de nieuwe Omgevingswet van kracht.

Voor u als advocaat, jurist of legal counsel is er een hoop veranderd met de introductie van het nieuwe omgevingsrecht. Wellicht werkt u al met de nieuwe instrumenten die een geheel andere aard en opzet kennen, en anders zullen ze binnenkort wel voorbij gaan komen. Het omgevingsplan, de buitenplanse omgevingsplanactiviteit (BOPA-vergunning) gaan de omgevingsrechtelijke praktijk domineren, en het begrip ‘milieubelastende activiteit’ vervangt het overbekende inrichtingenbegip uit de Wet milieubeheer.

Deze cursusmiddag is praktisch van opzet. Prof. mr. Gerrit van der Veen (partner, AKD) en mr. Lukas Baars (partner/senior adviseur fysieke leefomgeving bij adviesbureau KokxDeVoogd) geven u handvatten die u kunt gebruiken!

Doelgroep: advocaten, legal counsels, bedrijfsjuristen
Niveau: 
basis en verdieping

]]>
nl 355 no all false true course 1 days 20 https://legalplanet.nl/cursus/de-nieuwe-omgevingswet-in-de-praktijk-6-november-2024/ open Unknown NOvA PO 4 KNB PE 4 sd-36127 2024-11-06 Breukelen false 2024-11-06 false 0 0 true
36511 Online Intervisie De online intervisie bijeenkomsten van LegalPlanet: gemakkelijk en zonder reistijd!

Sinds 1 maart 2020 is elke advocaat verplicht elk jaar te voldoen aan de kwaliteitstoets door deel te nemen aan gestructureerde feedback. LegalPlanet maakt dit mogelijk middels het organiseren van online intervisie. Profiteer hiervan en schrijf u direct in! Er zijn maar 10 plaatsen per bijeenkomst beschikbaar.

Het doel van de intervisiebijeenkomsten is om met vakgenoten dilemma’s in de praktijkuitoefening uit te wisselen onder begeleiding van mr. Wilma Feenstra. Wilma is gecertificeerd intervisie gespreksleider en al 30 jaar praktiserend advocaat en mediator. U ontvangt gestructureerde feedback zodat u inzicht krijgt in uw professioneel handelen en u krijgt de tools die leiden tot effectiever professioneel gedrag en uw eigen ontwikkeling.

De online bijeenkomsten worden via Zoom aangeboden. U kunt de gevolgde vier uur eveneens opvoeren als NOvA Punten (niet- juridisch).

Collegialiteit en vertrouwelijkheid staan voorop!

Schrijf u snel in en verzeker uzelf van een plek.

Klik hier voor de andere data voor een intervisie cursus bij LegalPlanet.

Doelgroep: advocaten

Niveau: nvt

]]>
nl 295 no all false true course 2 days 10 https://legalplanet.nl/cursus/nieuw-online-intervisie-7-en-21-november-2024/ open Unknown NOvA PO 4 sd-36511 2024-11-07 Online false 2024-11-07 false 0 0 true
36513 Online Intervisie De online intervisie bijeenkomsten van LegalPlanet: gemakkelijk en zonder reistijd!

Sinds 1 maart 2020 is elke advocaat verplicht elk jaar te voldoen aan de kwaliteitstoets door deel te nemen aan gestructureerde feedback. LegalPlanet maakt dit mogelijk middels het organiseren van online intervisie. Profiteer hiervan en schrijf u direct in! Er zijn maar 10 plaatsen per bijeenkomst beschikbaar.

Het doel van de intervisiebijeenkomsten is om met vakgenoten dilemma’s in de praktijkuitoefening uit te wisselen onder begeleiding van mr. Wilma Feenstra. Wilma is gecertificeerd intervisie gespreksleider en al 30 jaar praktiserend advocaat en mediator. U ontvangt gestructureerde feedback zodat u inzicht krijgt in uw professioneel handelen en u krijgt de tools die leiden tot effectiever professioneel gedrag en uw eigen ontwikkeling.

De online bijeenkomsten worden via Zoom aangeboden. U kunt de gevolgde vier uur eveneens opvoeren als NOvA Punten (niet- juridisch).

Collegialiteit en vertrouwelijkheid staan voorop!

Schrijf u snel in en verzeker uzelf van een plek.

Klik hier voor de andere data voor een intervisie cursus bij LegalPlanet.

Doelgroep: advocaten

Niveau: nvt

]]>
nl 295 no all false true course 2 days 10 https://legalplanet.nl/cursus/nieuw-online-intervisie-7-en-21-november-2024-2/ open Unknown NOvA PO 4 sd-36513 2024-11-07 Online false 2024-11-07 false 0 0 true
36096 Online cursus WWFT en UBO (registers) De Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme (WWFT) is geen rustig bezit. Er komen nieuwe Europese regels aan, zoals het verlagen van de UBO-grens naar 25% (en bij hoog risico naar 15%). Daarnaast wijzigt de toegang tot het UBO-register. Wetgeving is in volle gang en zal in 2024 tot nieuwe wetgeving leiden. Het is goed u daarop voor te bereiden zodat u weet wanneer u het UBO-register moet en mag raadplegen.

In deze cursus brengt de docent, prof. mr. Birgit Snijder-Kuipers, u op de hoogte van de laatste ontwikkeling met aandacht voor concrete implementatie in uw praktijk. Er is voldoende gelegenheid om vragen te stellen.

Als onderdeel van de cursus ontvangt u WWFT-documentatie die u in uw dagelijkse praktijk kunt gebruiken, waaronder een UBO-verklaring, een pseudo-UBO verklaring, een PEP-verklaring, en een WWFT-stappenplan.

Enkele deelnemersreacties van voorgaande cursussen:

"Zeer nuttig voor de praktijk, heldere presentatie en plezierige wijze van omgang met deelnemers. " - Mevrouw A.P.J.M. Verbeek, VerbeekdeCaluwé Advocaten

NB Dit is een online cursus die beschikbaar wordt gesteld via Zoom. U ontvangt voorafgaand aan de cursus gebruiksinstructies.

Doelgroep: advocaten, (kandidaat-)notarissen, accountants en belastingadviseurs die WWFT-plichtig zijn.
Niveau: basis

]]>
nl 189 no all false true course 1 days 25 https://legalplanet.nl/cursus/online-cursus-wwft-en-ubo-registers-8-november-2024/ open Unknown NOvA PO 2 KNB PE 2 sd-36096 2024-11-08 Online false 2024-11-08 false 0 0 true
36105 Nieuw! Online cursus Actualiteiten Participatiewet In deze nieuwe online cursus krijgt u van de docent een compleet overzicht van de actuele ontwikkelingen en jurisprudentie in de Participatiewet in de praktijk, zodat u in 2 uur weer helemaal up-to-date bent.

De Participatiewet moet ervoor zorgen dat meer mensen werk vinden, ook mensen met een arbeidsbeperking.

Actuele onderwerpen Participatiewet (Pw):

  • Kwijtschelding
  • Schending medewerkingsplicht
  • Schending inlichtingenplicht
  • Wetsvoorstel: uitvoeren breed offensief
  • Wetsvoorstel: wijziging van de Participatiewet ten behoeve van de werkvoorzieningen voor visueel beperkten
  • Wetsvoorstel Handhaving SZH
  • Wetsvoorstel: Participatiewet in balans
  • Wetsvoorstel: Wet versterking waarborgfunctie Awb
  • Menselijke maat in de rechtspraak over de Participatiewet

en nog veel meer…

Doelgroep: advocaten, verzuimexperts, arbeidsdeskundigen, HR-medewerkers, gemeentejuristen, rechtsbijstandsjuristen
Niveau: actualiteiten

]]>
nl 169 no all false true course 1 days 30 https://legalplanet.nl/cursus/online-cursus-actualiteiten-participatiewet-12-november-2024/ open Unknown NOvA PO 2 sd-36105 2024-11-12 Online false 2024-11-12 false 0 0 true
36599 LegalPlanet Studiemiddag Familiebedrijven 2024 Op woensdag 13 november a.s. organiseert LegalPlanet de Studiemiddag Familiebedrijven in Hotel Breukelen. Topdocenten, mr. dr. Priscilla Mathey-Bal, prof. mr. Kid Schwarz en mr. dr. Rogier Wolf, bespreken onder leiding van dagvoorzitter mr. dr. Femke Damsteegt, het familiebedrijf binnen het ondernemingsrecht! Hier wilt u toch bij zijn? Reserveer 13 november a.s. daarom alvast in uw agenda en schrijf u hier in voor de LegalPlanet studiemiddag Familiebedrijven 2024, zodat u verzekerd bent van een plek!

Aan bod komen onder meer de volgende onderwerpen:

  • Personenvennootschappen en familiebedrijven
  • Geschillen binnen het familiebedrijf
  • Opvolging in het familiebedrijf
  • Fiscale ontwikkelingen binnen bedrijfsopvolging in het familiebedrijf

Na het volgen van de LegalPlanet studiemiddag Familiebedrijven 2024 bent u weer helemaal op de hoogte van de laatste ervaringen, ontwikkelingen en actualiteiten om in het nieuwe jaar uw cliënten nog beter te kunnen bedienen. Een absolute must voor een ieder die zich met Ondernemingsrecht bezighoudt.

De verdere invulling van het programma wordt vanwege het actuele karakter kort voor de studiemiddag definitief vastgesteld.

Doelgroep: advocaten, notarissen en bedrijfsjuristen
Niveau: actualiteiten en verdieping

]]>
nl 395 no all false true course 1 days 30 https://legalplanet.nl/cursus/legalplanet-studiemiddag-famieliebedrijven-13-november-2024/ open Unknown NOvA PO 4 KNB PE 4 sd-36599 2024-11-13 Breukelen false 2024-11-13 false 0 0 true
36546 Actueel! Online cursus Grensoverschrijdend gedrag: de grens bereikt? Sinds de aflevering van #Boos over The Voice is grensoverschrijdend gedrag op de werkvloer een ‘hot topic’. Op 17 mei 2023 werd de handreiking Meldingen van seksueel grensoverschrijdend gedrag op de werkvloer uitgebracht door regeringscommissaris Mariëtte Hamer. En in het voorjaar van 2024 verscheen het Rapport van Rijn over de misstanden bij de NPO.  Maar wat zijn nu eigenlijk de juridische parameters en welke stappen moet men wanneer zetten?

De rechtspraak laat een divers beeld zien. Van ontslag op staande voet tot ‘ach, het hoort bij de knuffelcultuur in het bedrijf’. De Hoge Raad heeft zich in een aantal beschikkingen en arresten over (seksueel) grensoverschrijdend gedrag uitgelaten. Steeds meer is ook aandacht voor het doen van onderzoek en de positie van de (vermeende) agressor. Tijd om de balans op te maken en de grenzen te verkennen. Van zorgplicht van de werkgever voor een veilige werkvloer, het (niet) mogen inzien van een personeelsdossier tot ontslag. Alle facetten van dit juridische en vooral praktische mijnenveld komen tijdens deze online cursus voorbij.

NB Dit is een online cursus die beschikbaar wordt gesteld via Zoom. U ontvangt voorafgaand aan de cursus gebruiksinstructies.

Doelgroep: advocaten, bedrijfsjuristen, HR
Niveau: Actualiteiten

]]>
nl 189 no all false true course 1 days 30 https://legalplanet.nl/cursus/online-grensoverschrijdend-gedrag-de-grens-bereikt-14-november-2024/ open Unknown NOvA PO 2 sd-36546 2024-11-14 Online false 2024-11-14 false 0 0 true
36041 Online cursus Natrekking en doorbreking van natrekking Wanneer wordt een gebouw of werk nagetrokken door de grond of door een ander gebouw of werk? Zijn zonnepanelen bestanddeel van de woning waarop zij geplaatst zijn? Kan een tijdelijk geplaatst bouwwerk onroerend zijn? Hoe vindt natrekking van of door kabelnetwerken plaats? En welke mogelijkheden biedt het BW om natrekking te doorbreken?

Tijdens deze cursus staat prof. mr. Pernille van der Plank uitgebreid stil bij deze vragen en wordt alle relevante en recente rechtspraak hieromtrent op heldere wijze besproken. Na deze cursus is uw kennis over deze onderwerpen weer helemaal actueel.

De docent werd de vorige editie van deze cursus beoordeeld met een 8,8 gemiddeld! Deze online verdiepende actualiteitencursus wilt u toch niet missen?

NB Dit is een online cursus die beschikbaar wordt gesteld via Zoom. U ontvangt voorafgaand aan de cursus gebruiksinstructies.

Enkele deelnemersreacties van voorgaande cursussen:

"Veel nuttige inhoudelijke informatie. Praktijkgericht." - Anoniem

Doelgroep: advocaten en andere juristen                                                                                                                                                                                    Niveau: verdieping en actualiteiten

]]>
nl 249 no all false true course 1 days 30 https://legalplanet.nl/cursus/online-cursus-natrekking-en-doorbreking-ervan-15-november-2024/ open Unknown NOvA PO 3 KNB PE 3 sd-36041 2024-11-15 Online false 2024-11-15 false 0 0 true
36413 Het re-integratiedossier In deze cursus belichten de docenten, Natascha Schenk en Erica Wits het re-integratiedossier vanuit verschillende kanten: zowel die van de werknemer als die van de werkgever. Zij kijken daarbij niet alleen naar het arbeidsrechtelijke deel, maar betrekken juist ook het sociaal verzekeringsrecht erbij. Op die manier krijgt u een goed inzicht in de driehoek van de betrokken partijen: werkgever - werknemer en het UWV. Om een re-integratiedossier goed te kunnen begeleiden en afronden, is het essentieel om te weten welke dilemma’s bij de andere partijen leven en wat hun belangen zijn. Ook de ins & outs van de loonsanctie komen uitgebreid aan bod.

Tijdens de cursus krijgt u veel praktijkvoorbeelden en vertalingen van de rechtspraak naar concrete tips en tricks. De docenten spijkeren de theorie bij, maar de nadruk ligt vooral op de praktijk.

Aan het einde van de cursus weet u onder andere het antwoord op deze vragen:
- Is de werknemer verplicht een handtekening op het plan van aanpak te zetten en mag u het plan van aanpak antedateren?
- Wat moet u als werkgever nu precies onderzoeken in het kader van het eerste spoor?
- Wat is een adequaat tweede spoortraject?
- Wat wordt er van de werkgever verwacht wanneer de werknemer niet voldoende meewerkt aan re-integratie of slecht bereikbaar is?
- Wanneer mag u het loon van de zieke werknemer opschorten of stoppen?
- Wat houden de termen "passende arbeid" en "bedongen arbeid" in?
- Wat als herschikking van taken ten behoeve van de zieke werknemer leidt tot overbelasting van de andere werknemers?
- Wat als de werknemer niet wil meewerken aan de Wia-aanvraag?

Deze unieke cursus wilt u toch niet missen?

Enkele deelnemersreacties van voorgaande cursussen:

"Heel goed. Kundige sprekers met veel casussen." - Mevrouw C.E. Domenge, Domenge Advies en Begeleiding

"Leuke presentaties!" - Mevrouw M. van der Linde, Merces Custodio

"Leerzaam en zeer actueel." - Mevrouw E. Stammers, Van Veen Advocaten

Doelgroep: advocaten, verzuimexperts, arbeidsdeskundigen, HR-medewerkers, UWV-medewerkers, rechtsbijstandsjuristen

Niveau: actualiteiten

]]>
nl 345 no all false true course 1 days 30 https://legalplanet.nl/cursus/het-re-integratiedossier-15-november-2024/ open Unknown NOvA PO 4 sd-36413 2024-11-15 Breukelen false 2024-11-15 false 0 0 true
36186 Actualiteiten Arbeidsrecht Tijdens deze cursus neemt mr. dr. Pascal Kruit u mee in de meest recente ontwikkelingen in rechtspraak en regelgeving op het terrein van het arbeidsrecht. De docent praat u bij over de meest recente arbeidsrechtelijke jurisprudentie en de laatste ontwikkelingen. Hij vult actuele uitspraken aan met tips voor de praktijk. In vier uur tijd bent u weer helemaal ‘up to date’.’

Aan de orde komt onder meer:

  • Concurrentiebeding
  • Uitzendarbeid
  • Deeltijdwerk
  • Ontslag op staande voet
  • Overgang van onderneming
  • Cao-recht
  • En nog veel veel meer…

Kortom, een absolute aanrader voor iedereen die zich bezighoudt met arbeidsrecht!

Enkele deelnemersreacties van voorgaande cursussen:

“Prettige, duidelijke presentatie en zeer relevante inhoud!” - Anoniem

Doelgroep: advocaten, bedrijfsjuristen, HR
Niveau: Actualiteiten

]]>
nl 355 no all false true course 1 days 30 https://legalplanet.nl/cursus/actualiteiten-arbeidsrecht-18-november-2024/ open Unknown NOvA PO 4 sd-36186 2024-11-18 Breukelen false 2024-11-18 false 0 0 true
36405 LegalPlanet studiemiddag recente en aanstaande wijzigingen huurrecht woonruimte 2024 Op dinsdag 19 november 2024 organiseert LegalPlanet de studiemiddag recente en aanstaande wijzigingen in het huurrecht betreffende woonruimte. Het woningtekort neemt, ondanks allerlei maatregelen, nog steeds toe en de huurprijzen blijven stijgen. Door deze en andere ontwikkelingen zijn er ingrijpende wetswijzigingen op komst. Mede als gevolg van last minute aangenomen amendementen en moties heeft deze stortvloed aan wijzigingen grote invloed op het huurrecht betreffende woonruimte. Tijd voor een studiemiddag!

Gerenommeerde sprekers Willemijn Lever, Elout Korevaar, Frank Ringnalda en Caspar Inden bespreken onder leiding van dagvoorzitter Elout Korevaar deze ontwikkelingen en wetswijzigingen. De volgende wetgeving komt onder meer aan bod:

  • Wet maximering huurprijsverhoging geliberaliseerde huurovereenkomsten – Sinds 1 mei 2024 van kracht
  • Wet vaste huurcontracten – Sinds 1 juli 2024 van kracht
  • Wet goed verhuurderschap – Sinds 1 juli 2023 van kracht en wijziging per 1 juli 2024
  • Wet betaalbare huur – Op 25 juni 2024 aangenomen door de Eerste Kamer en van kracht sinds 1 juli 2024
  • Wet huurbescherming weeskinderen – Sinds 1 januari 2024 van kracht

U krijgt in één middag het overzicht van de belangrijkste ontwikkelingen door toonaangevende sprekers, afkomstig uit de advocatuur, wetenschap en rechterlijke macht:

- Mr Frank Ringnalda (Advocaat bij Tomlow advocaten)

- Mr. Willemijn Lever MRICS (Advocaat bij Legaltree)

- Mr. Caspar Inden (Kantonrechter bij Rechtbank Amsterdam)

- Mr. Elout Korevaar (Advocaat bij Weebers Vastgoed Advocaten en docent Huurrecht aan de Universiteit Leiden)

Na het volgen van de LegalPlanet studiemiddag recente en aanstaande wijzigingen huurrecht woonruimte bent u weer helemaal op de hoogte van de laatste ervaringen, ontwikkelingen en actualiteiten om uw cliënten nog beter te kunnen bedienen. Een absolute must voor een ieder die zich in meer of minder mate met het Huurrecht bezig houdt.

De verdere invulling van het programma wordt vanwege het actuele karakter kort voor de cursus definitief vastgesteld.

Doelgroep: advocaten en (kandidaat)-notarissen
Niveau: verdieping

]]>
nl 395 no all false true course 1 days 50 https://legalplanet.nl/cursus/studiemiddag-huurrecht-woonruimte-19-nov-2024/ open Unknown NOvA PO 4 KNB PE 4 sd-36405 2024-11-19 Breukelen false 2024-11-19 false 0 0 true
35863 Online cursus Actualiteiten Personen- en Familierecht Tijdens deze online cursus besteedt docent mr. Anouk Wakker aandacht aan nieuwe wetgeving op het gebied van familierecht en recente jurisprudentie over het relatievermogensrecht, alimentatie en gezag en omgang.

Mede afhankelijk van de actualiteiten op dat moment komen onder meer aan bod:

  • Verhuisperikelen;
  • De invulling die gegeven wordt aan de nieuwe richtlijnen voor de berekening van alimentatie. Denk aan het woonbudget bij kinder- en partneralimentatie;
  • De eerste knelpunten in het kader van de Wet herziening partneralimentatie;
  • Omgangskwesties: de omgang tussen de biologische ouder en kind, (intended) family life en private life;
  • Jurisprudentie en aandachtspunten met betrekking tot vergoedingsrechten

Enkele deelnemersreacties van voorgaande cursussen:

"Duidelijke cursus met ook echt actualiteit en wederom goed te volgen"- Mevrouw E. Frenken, Hanssen Frenken Advocaten

"Erg fijne en nuttige cursus om kennis van de meest recente wetgeving en jurisprudentie op te halen" - Anoniem

NB Dit is een online cursus die beschikbaar wordt gesteld via Zoom. U ontvangt voorafgaand aan de cursus gebruiksinstructies.

Niveau: actualiteiten

Doelgroep: familierechtspecialisten, notarissen en andere juristen

]]>
nl 225 no all false true course 1 days 32 https://legalplanet.nl/cursus/online-cursus-actualiteiten-personen-en-familierecht-21-november-2024/ open Unknown NOvA PO 3 KNB PE 3 sd-35863 2024-11-21 Online false 2024-11-21 false 0 0 true
35769 Online cursus Afstamming & Gezag Tijdens deze online cursus besteedt docent prof. dr. Ian Sumner aandacht aan de huidige stand van zaken met betrekking tot deze onderwerpen. Aan bod komen:

  • verzoeken tot vervangende toestemming
  • vernietiging erkenning
  • gerechtelijke vaststelling
  • eenhoofdig gezag
  • beëindiging gezag

Na afloop bent u weer helemaal op de hoogte van de structuur van deze familierechtelijke onderwerpen en de huidige stand van zaken met betrekking tot de toepassing van de criteria op deze terreinen. Mis het niet en schrijf u direct in.

NB Dit is een online cursus die beschikbaar wordt gesteld via Zoom. U ontvangt voorafgaand aan de cursus gebruiksinstructies.

Doelgroep: advocaten en andere juristen

Niveau: verdieping en actualiteiten

]]> nl 225 no all false true course 1 days 50 https://legalplanet.nl/cursus/online-cursus-afstamming-en-gezag-25-november-2024/ open Unknown NOvA PO 3 sd-35769 2024-11-25 Online false 2024-11-25 false 0 0 true 35761 Actualiteiten Burgerlijk Procesrecht Tijdens deze veel gevraagde cursus bespreekt de docent, mr. Steven Venhuizen, senior raadsheer van het Gerechtshof te ‘s-Hertogenbosch, de laatste ontwikkelingen op het gebied van het burgerlijk procesrecht (boek 1 Rv). Steven Venhuizen kan vanuit zijn directe ervaring de theorie op een onderhoudende manier in verbinding brengen met de praktijk. Ook staat hij bekend als een spreker die complexe procesrechtelijke regels levendig presenteert. De praktische bruikbaarheid voor de dagelijkse praktijk staat in deze cursus voorop.

In deze cursus komen procesrechtelijke actualiteiten van de laatste twaalf maanden aan de orde. Dit kunnen nieuwe wendingen in jurisprudentie, wetgeving of literatuur zijn, maar ook de vaste jurisprudentie die voor de rechtshelper dagelijks actueel is, komt aan bod. Uiteraard krijgt u ook een actueel overzicht van de stand van zaken omtrent invoering van nieuw procesrecht.
Er is ruime gelegenheid voor vragen over en naar aanleiding van de Hoge Raadarresten en andere actualiteiten. Kortom een cursus die onmisbaar is voor uw procespraktijk!

Doelgroep: advocaten, bedrijfsjuristen en rechtsbijstandsjuristen
Niveau: actualiteiten

]]>
nl 355 no all false true course 1 days 30 https://legalplanet.nl/cursus/online-actualiteiten-burgerlijk-procesrecht-25-november-2024/ open Unknown NOvA PO 4 sd-35761 2024-11-25 Breukelen false 2024-11-25 false 0 0 true
36340 Procederen in WIA-zaken Deze dag is gericht op het procederen in WIA-zaken. De insteek is praktisch. Het WIA-dossier komt uitgebreid aan bod; hoe moet u het lezen en waar moet u op letten zijn vragen waar de docent, specialist op dit gebied, Natascha Schenk antwoord op geeft. Daarbij bespreekt zij ook de relevante jurisprudentie. De nadruk ligt op het krijgen van praktische handvaten.

De cursus bestaat uit twee dagdelen:

  • dagdeel I: de arbeidsdeskundige beoordeling;
  • dagdeel II: de verzekeringsgeneeskundige beoordeling.

Voor beide dagdelen geldt dat aan de hand van een voorbeeld van een UWV dossier en de besproken stof een gezamenlijke checklist gemaakt wordt. Na afloop van de cursus heeft u dan twee checklists die u kunt gebruiken bij de behandeling van een WIA-dossier.

De cursus is deels interactief en is praktijkgericht. Tijdens de cursus maakt u ook een aantal opdrachten. U hoeft hiervoor van te voren niets voor te bereiden. Aan bod komen bijvoorbeeld arbeidsdeskundig onderzoek, verzekeringsgeneeskundig rapport, medisch onderzoeksverslag, FML, KFML, resultaat functiebeoordeling, recapitulatie voorselectie, etc. Natascha Schenk staat met u stil bij de volgende vragen:

  • Welke stukken staan in het UWV-dossier?
  • Welke verbanden kunnen gelegd worden tussen die stukken?
  • Kent u alle begrippen in die stukken?
  • Welke jurisprudentie is hierover te vinden?
  • Waar moet u alert op zijn?

Door het volgen van deze cursus krijgt u meer begrip van de WIA-systematiek, zodat u vragen van cliënten ook makkelijk kunnen beantwoorden. Voorbeelden die aan de orde komen zijn onder meer:

  • Cliënt heeft vanwege zijn beperkingen een WMO-indicatie (bijvoorbeeld hulp in de huishouding). Moet de verzekeringsarts rekening houden met de beperkingen die door andere instanties zijn vastgesteld?
  • Is een lichamelijk onderzoek verplicht?
  • Is het UWV verplicht medische informatie op te vragen bij behandelaars?
  • Voor de geduide functies zijn helemaal geen vacatures te vinden in mijn regio.
  • De loonwaarde van de geduide functies komt niet overeen met de lonen die ik in vacatureteksten zie.
  • Waarom duidt het UWV fulltime functies? Ik heb altijd (bewust) parttime gewerkt.

Aan het einde van deze cursus weet u precies hoe de rechtspraak hieromtrent is en hoe u die moeten uitleggen aan cliënten. De laatste editie van deze cursus werd beoordeeld met een 8.9!

Enkele deelnemersreacties van voorgaande cursussen:

"Het was een hele waardevolle cursus" - Mevrouw M. Güngör, MCM Consultancy

"Super interessant, veel praktijkvoorbeelden" - Mevrouw S. Ruiter, VDHC Werkadvies

Doelgroep: advocaten, verzuimexperts, arbeidsdeskundigen, HR-medewerkers, UWV-medewerkers, rechtsbijstandsjuristen
Niveau: actualiteiten

]]>
nl 395 no all false true course 1 days 30 https://legalplanet.nl/cursus/procederen-wia-zaken-26-november-2024/ open Unknown NOvA PO 6 sd-36340 2024-11-26 Breukelen false 2024-11-26 false 0 0 true
35795 Online cursus Bodem onder de Omgevingswet Zeer actueel! Sinds 1 januari 2024 is de Omgevingswet van kracht. Met de Omgevingswet is ook het bodembeschermingsrecht onder het bereik van de algemene systematiek van de Omgevingswet gekomen. De docent, prof. mr. Gerrit van der Veen start tijdens deze cursus met een korte terugblik op het oude recht van de Wet bodembescherming. Dat blijft namelijk voor een aantal gevallen nog gelden en is bovendien tot nu toe het referentiepunt.

Vervolgens komt het nieuwe wettelijke instrumentarium aan de orde. Dat berust op drie pijlers:

1. het voorkomen van nieuwe verontreiniging of aantasting (preventie);

2. het meewegen van bodemkwaliteit als onderdeel van een brede afweging over de kwaliteit van de leefomgeving in relatie tot functies (toedeling van functies);

3. het op duurzame en doelmatige wijze beheren van resterende historische verontreinigingen (beheer historische verontreinigingen).

Ook besteedt de docent aandacht aan het overgangsrecht en de relevantie van het nieuwe recht in privaatrechtelijke verhoudingen, zoals koop/verkoop. De praktijk was bekend met clausules omtrent toewijzing van aansprakelijkheden aan de hand van (bijvoorbeeld) saneringsplannen of besluiten van het bevoegd gezag. Die zijn veranderd en dus moeten veel voorkomende contractuele clausules tegen het licht gehouden worden, met aandacht voor (eventueel) overgangsrecht en voor het nieuwe recht onder de Omgevingswet.

Onderwerpen zijn:

  • Verleden en doorlopen van de Wet bodembescherming
  • De verschillende pijlers van de Omgevingswet
  • Bodem en zorgplichten
  • Overgangsrecht (onder meer overgangsrecht “oude gevallen” en overgangsrecht “zorgplicht”)
  • Privaatrechtelijke aspecten en aanpassing van bodemclausules in overeenkomsten

NB Dit is een online cursus die beschikbaar wordt gesteld via Zoom. U ontvangt voorafgaand aan de cursus gebruiksinstructies.

Doelgroep: advocaten en notarissen
Niveau: 
basis en actualiteiten

]]>
nl 189 no all false true course 1 days 30 https://legalplanet.nl/cursus/online-bodem-onder-de-omgevingswet-26-november-2024/ open Unknown NOvA PO 2 KNB PE 2 sd-35795 2024-11-26 Online false 2024-11-26 false 0 0 true
36535 Verdiepingscursus Roladministratie voor de juridisch secretarieel medewerker De verdiepingscursus roladministratie is een goede aanvulling op de basiscursus roladministratie van begin november en hierbij gaat de docent, Annelies Groenewegen, dieper in op de wondere wereld van termijnbewaking.

In de cursus wordt – zoveel mogelijk aan de hand van de praktijk - onder meer behandeld:

  • Wanneer en hoe dien je welke formulieren in en wanneer niet?
  • Hoe werkt een kort geding procedure?
  • Werkwijze beslagrequesten
  • Werkwijze en regels herstel exploot en wat is anticiperen?
  • Wat kun je verwachten van een deurwaarder?
  • Hoe werkt de Parkeerrol?
  • Wat is verstek en wat is verzet?
  • Werkwijze tussenkomst en voeging
  • Hoe landelijk is het Landelijk Procesreglement?
  • Interessante weetjes

Doelgroep: juridische secretaresses/ondersteuners, paralegals, juristen, PA's
Niveau: verdieping en praktijk

 

]]>
nl 285 no all false true course 1 days 14 https://legalplanet.nl/cursus/roladministratie-voor-de-juridisch-secretaresse-26-november-2024/ open Unknown sd-36535 2024-11-26 Breukelen false 2024-11-26 false 0 0 true
36520 Online Intervisie De online intervisie bijeenkomsten van LegalPlanet: gemakkelijk en zonder reistijd!

Sinds 1 maart 2020 is elke advocaat verplicht elk jaar te voldoen aan de kwaliteitstoets door deel te nemen aan gestructureerde feedback. LegalPlanet maakt dit mogelijk middels het organiseren van online intervisie. Profiteer hiervan en schrijf u direct in! Er zijn maar 10 plaatsen per bijeenkomst beschikbaar.

Het doel van de intervisiebijeenkomsten is om met vakgenoten dilemma’s in de praktijkuitoefening uit te wisselen onder begeleiding van mr. Wilma Feenstra. Wilma is gecertificeerd intervisie gespreksleider en al 30 jaar praktiserend advocaat en mediator. U ontvangt gestructureerde feedback zodat u inzicht krijgt in uw professioneel handelen en u krijgt de tools die leiden tot effectiever professioneel gedrag en uw eigen ontwikkeling.

De online bijeenkomsten worden via Zoom aangeboden. U kunt de gevolgde vier uur eveneens opvoeren als NOvA Punten (niet- juridisch).

Collegialiteit en vertrouwelijkheid staan voorop!

Schrijf u snel in en verzeker uzelf van een plek.

Klik hier voor de andere data voor een intervisie cursus bij LegalPlanet.

Doelgroep: advocaten

Niveau: nvt

]]>
nl 295 no all false true course 2 days 10 https://legalplanet.nl/cursus/nieuw-online-intervisie-7-en-21-november-2024-2-copy/ open Unknown NOvA PO 4 sd-36520 2024-11-26 Online false 2024-11-26 false 0 0 true
35788 Actualiteiten Insolventierecht Het insolventierecht is voortdurend in beweging. Zowel in wetgeving als in rechtspraak, zowel op nationaal als op internationaal niveau. Tijdens deze praktijkgerichte cursus staan de actualiteiten op het gebied van het insolventierecht centraal. De docent, mr. dr. Femke Damsteegt, bespreekt tijdens deze cursus in Hotel Breukelen actuele ontwikkelingen aan de hand van recente wetgeving en jurisprudentie. Na het volgen van deze cursus is uw kennis op het gebied van het Insolventierecht weer helemaal up-to-date.

Onder andere komt aan bod:

  • Recente rechtspraak op het terrein van onder meer de wsnp, het akkoord in faillissement, de actio pauliana, procederen tijdens faillissement, boedelschulden en de WHOA.
  • Ontwikkelingen in het wetgevingsproces op het gebied van het insolventierecht, ook in Europees verband
  • Ontwikkelingen op het gebied van financiering, insolventie en herstructurering.

Deze cursus biedt u bruikbare handvatten en suggesties die u direct in de uitoefening van uw praktijk kunt gebruiken. Uiteraard is er tijdens de cursus ruimte voor uw vragen. In één middag bent u weer helemaal op de hoogte van de belangrijkste ontwikkelingen op dit gebied. U komt toch ook?

Doelgroep: advocaten, notarissen, bedrijfsjuristen
Niveau: actualiteiten

]]>
nl 355 no all false true course 1 days 30 https://legalplanet.nl/cursus/actualiteiten-insolventierecht-27-november-2024/ open Unknown NOvA PO 4 KNB PE 4 sd-35788 2024-11-27 Breukelen false 2024-11-27 false 0 0 true
35822 Nieuw! Online cursus Het snijvlak tussen artificiële intelligentie en intellectueel eigendom De laatste tijd volgen de ontwikkelingen op het gebied van artificiële intelligentie (AI) elkaar in rap tempo op. AI is in korte tijd een belangrijk onderdeel gaan uitmaken van onze samenleving. Deze ontwikkelingen roepen belangrijke, fundamentele vragen op, waaronder voor het intellectuele eigendomsrecht en aanverwante rechtsgebieden. De docent, Jorn Torenbosch bespreekt dit uitgebreid tijdens deze nieuwe cursus bij LegalPlanet.

De volgende vragen komen onder meer aan de orde:

  • Is een werk dat tot stand is gebracht met behulp van AI auteursrechtelijk beschermd, en zo ja, onder welke voorwaarden?
  • Onder welke voorwaarden komt een uitvinding die tot stand is gebracht met behulp van AI voor octrooirechtelijke bescherming in aanmerking?
  • Is een voiceclone gemaakt met AI onrechtmatig?
  • Is het nabootsen van een stijl met behulp van AI onrechtmatig?
  • Wat gaat de AI-verordening op deze punten regelen, en hoe verschilt dit van wat in het huidige recht is geregeld?

Deze cursus biedt zowel een overzicht van alle belangrijke vragen die spelen op het snijvlak van AI en IE, als een verdiepende bespreking van deze vragen. In deze cursus wordt u in drie uur volledig up to date gebracht over de actuele stand van de invloed van AI op het intellectuele eigendomsrecht en het ongeoorloofde mededingingsrecht.

NB Dit is een online cursus die beschikbaar wordt gesteld via Zoom. U ontvangt voorafgaand aan de cursus gebruiksinstructies.

Doelgroep: advocaten en bedrijfsjuristen
Niveau: basis, verdieping en actualiteiten

]]>
nl 249 no all false true course 1 days 30 https://legalplanet.nl/cursus/het-snijvlak-tussen-artificiele-intelligentie-en-intellectueel-eigendom-28-november-2024/ open Unknown NOvA PO 3 sd-35822 2024-11-28 Online false 2024-11-28 false 0 0 true
36324 Nieuw! Actualiteiten Huurrecht Bedrijfsruimte In deze cursus bespreekt mr. Michel Visser de meest recente ontwikkelingen op het gebied van huurrecht bedrijfsruimte, met een specifieke focus op de jurisprudentie uit de periode 2021-2024. De insteek van de cursus is praktijkgericht.

Onderstaande onderwerpen komen onder meer aan bod:

  1. Huur van bedrijfsruimte (algemeen)
  • De kwalificatie en reikwijdte van het begrip bedrijfsruimte
  • Duur van de overeenkomst
  • Opzegging van de overeenkomst en opzeggingsgronden
  • Dringend eigen gebruik (artikel 7:296 BW)
  • Verhuis- en inrichtingskosten (artikel 7:297 BW)
  1. Voortzetting van huurovereenkomsten
  • Wijziging huurprijs (artikel 7:303 BW)
  • Deskundigenadvies omtrent de huurprijs (artikel 7:304 BW)
  1. Bijzonderheden
  • Eindigen van de onderhuur (artikel 7:306 BW)
  • Indeplaatsstelling (artikel 7:307 BW)
  • Schadeloosstelling (artikel 7:309 BW)

Aan het einde van de cursus bent u op de hoogte van de laatste stand van zaken in het huurrecht bedrijfsruimte.

Doelgroep: advocaten en (kandidaat)-notarissen
Niveau: verdieping en actualiteiten

]]>
nl 295 no all false true course 1 days 20 https://legalplanet.nl/cursus/actualiteiten-huurrecht-bedrijfsruimte-28-november-2024/ open Unknown NOvA PO 3 KNB PE 3 sd-36324 2024-11-28 Breukelen false 2024-11-28 false 0 0 true
36548 Nieuw! Online cursus Kwalificatie van de arbeidsverhouding Vanaf 1 januari 2025 gaat de belastingdienst de Wet DBA handhaven. Inmiddels is het wetsvoorstel Verduidelijking Beoordeling arbeidsrelaties naar de Raad van State voor advies en waarschijnlijk in het najaar in behandeling bij de Tweede Kamer. Tot besluit ligt bij de Hoge Raad de vraag over verduidelijking van Deliveroo (in de Uber-zaak). Kortom, alle aanleiding om eens goed stil te staan bij de vraag: wanneer is sprake van een arbeidsovereenkomst?

In deze cursus bespreekt Ruben Houweling de actuele stand van zaken wat de handhaving (WDBA), de nieuwe wetgeving (VBAR) en rechtspraak betreft. Hij staat stil bij herkwalificaties en verkent welke rechtsbetrekkingen wel en welke niet kunnen. Daarbij besteedt hij ook aandacht aan de implementatie van de richtlijn platformarbeid en het rechtsvermoeden van een arbeidsovereenkomst.

NB Dit is een online cursus die beschikbaar wordt gesteld via Zoom. U ontvangt voorafgaand aan de cursus gebruiksinstructies.

Doelgroep: advocaten, bedrijfsjuristen, HR
Niveau: Actualiteiten

]]>
nl 189 no all false true course 1 days 30 https://legalplanet.nl/cursus/online-kwalificatie-van-de-arbeidsverhouding-29-november-2024/ open Unknown NOvA PO 2 sd-36548 2024-11-29 Online false 2024-11-29 false 0 0 true
35790 Online cursus Inzagerecht Tijdens deze zeer actuele online cursus bespreekt de docent, mr. Catherine Jakimowicz, specialist op het gebied van het privacyrecht, het inzagerecht (artikel 15 AVG) en legt uit hoe het inzagerecht werkt.

De volgende vragen komen onder meer aan de orde:

  • Wat houdt het inzagerecht in?
  • Hoe moet je als verwerkingsverantwoordelijke inzage geven?
  • Moet nu wel of niet een kopie worden verstrekt?
  • Wat zijn de uitzonderingen? Welke termijnen zijn relevant?
  • En hoe werkt een procedure bij de rechter?
  • Of bij de AP, als een betrokkene een klacht indient over schending van zijn inzagerecht?

Aan de hand van rechtspraak gaat de docent uitgebreid in op dit zeer actuele onderwerp en legt uit hoe het inzagerecht werkt in de praktijk. Na het volgen van deze cursus bent u op de hoogte van alle ins en outs van het inzagerecht.

NB Dit is een online cursus die beschikbaar wordt gesteld via Zoom. U ontvangt voorafgaand aan de cursus gebruiksinstructies.

Doelgroep: advocaten, bedrijfsjuristen
Niveau: Actualiteiten

]]>
nl 189 no all false true course 1 days 50 https://legalplanet.nl/cursus/online-inzagerecht-29-november-2024/ open Unknown NOvA PO 2 sd-35790 2024-11-29 Online false 2024-11-29 false 0 0 true
36197 Actualiteiten Straf(proces)recht Prof. mr. dr. Sven Brinkhoff bespreekt diverse strafvorderlijke leerstukken aan de hand van de chronologie van het strafproces en de koppeling aan zeer recente jurisprudentie. De insteek is zoveel mogelijk praktisch, toegespitst op het zo goed mogelijk voeren van verweren in strafzaken. De strafadvocaat is door deze cursus weer op de hoogte van trends en ontwikkelingen en kan hier zijn voordeel mee doen in een concrete strafzaak. In deze cursus bespreekt de docent vele recente ontwikkelingen op het gebied van het materiële strafrecht, het strafprocesrecht en het sanctierecht. Deze actualiteiten geven een aanleiding om in verdiepende zin stil te staan bij deze onderwerpen.

Gedurende de cursus passeren belangrijke uitspraken van het EHRM, de Hoge Raad en de feitenrechter de revue . Onderwerpen die onder andere aan bod komen zijn:

  • opsporingsbevoegdheden en dwangmiddelen: trends en ontwikkelingen;
  • getuigenverzoeken en getuigenbewijs na Keskin: recente ontwikkelingen;
  • onherstelbare vormverzuimen en de toepassing van art. 359a Sv;
  • actualiteiten bijzonder strafrecht;
  • actualiteiten sanctierecht.

Enkele deelnemersreacties van voorgaande cursussen:

“Docent uitmuntend én onderhoudend. Advocaten die met eigen zaken komen wat korter houden.” - De heer J.P. Plasman, Plasman cs advocaten

Niveau: actualiteiten en verdieping

Doelgroep: (strafrecht) advocaten

]]>
nl 355 no all false true course 1 days 30 https://legalplanet.nl/cursus/actualiteiten-strafprocesrecht-29-november-2024/ open Unknown NOvA PO 4 sd-36197 2024-11-29 Breukelen false 2024-11-29 false 0 0 true
36043 LegalPlanet Sociaal Zekerheidsrechtcongres 2024 Na het zeer succesvolle LegalPlanet Sociaal Zekerheidsrechtcongres in 2023, vindt op 3 december 2024 het 2de LegalPlanet Sociaal Zekerheidsrechtcongres plaats! Jim Faas, Linda Meys, Pascal Willems, Natascha Schenk, Willemijn Roozendaal en Erica Wits bespreken onder leiding van dagvoorzitter mr. Pascal Willems de actualiteiten in het Sociaal Zekerheidsrecht. Sociaal zekerheidsrecht lastig en taai? Dit vooroordeel raakt u kwijt bij dit congres met levendige sprekers!

U krijgt in één dag het overzicht van de belangrijkste sociaal zekerheidsrechtelijke ontwikkelingen van 2024 door toonaangevende sprekers, afkomstig uit de advocatuur, wetenschap, praktijk en gezondheidszorg:

  • mr. Natascha Schenk (Jurist Werk en Inkomen bij BrandMr)
  • mr. Pascal Willems (Advocaat WVO Advocaten)
  • mr. dr. Jim Faas (Verzekeringsarts, jurist en docent)
  • mr. Erica Wits (Advocaat werkgeversvereniging AWVN)
  • mr. Linda Meys (Advocaat KampsVanBaar Advocaten)
  • prof. mr. Willemijn Roozendaal (Hoogleraar Sociaal recht aan de VU Amsterdam)

Dagvoorzitter: mr. Pascal Willems

Na het volgen van het LegalPlanet Sociaal Zekerheidsrechtcongres 2024 bent u weer helemaal op de hoogte van de laatste ervaringen, ontwikkelingen en actualiteiten om in het nieuwe jaar uw cliënten nog beter te kunnen bedienen. Een absolute must voor een ieder die zich in meer of minder mate met Sociaal Zekerheidsrecht bezighoudt.

De verdere invulling van het programma wordt vanwege het actuele karakter kort voor de cursus definitief vastgesteld.

Doelgroep: advocaten, verzuimexperts, arbeidsdeskundigen, HR-medewerkers, UWV-medewerkers, rechtsbijstandsjuristen
Niveau: actualiteiten

]]>
nl 449 no all false true course 1 days 100 https://legalplanet.nl/cursus/legalplanet-sociaal-zekerheidsrechtcongres-2024-3-december-2024/ open Unknown NOvA PO 6 sd-36043 2024-12-03 Breukelen false 2024-12-03 false 0 0 true
35808 Online cursus Samengestelde gezinnen en Alimentatie De berekening van kinderalimentatie is niet altijd eenvoudig, zeker bij samengestelde gezinnen. Het volgen van deze online cursus is daarom een echte must voor iedereen die vaak te maken heeft met deze gecompliceerde materie. Maar ook als u zelf niet de berekeningen maakt, is het van groot belang dat u als professional weet waar u op moet letten.

Tijdens de cursus gaat de docente, mr. Anouk Wakker, in op:

  • het stappenplan van de Expertgroep Alimentatienormen;
  • alternatieve rekenmethoden;
  • hoe om te gaan met het gebrek aan financiële gegevens;
  • overhevelen;
  • de alimentatieverplichting van de stiefouder;
  • actuele jurisprudentie.

Kortom volg deze online cursus en u krijgt meer inzicht in (on)mogelijkheden en u leert de valkuilen te herkennen.

Enkele deelnemersreacties van voorgaande cursussen:

“Goede cursus met veel praktische voorbeelden van veel voorkomende situaties.” - De heer P.G.W. van Wees, Boer & Van Wees Advocaten

"Docent is zoals altijd deskundig, ook bij deze casuïstische en vaak ingewikkelde vraagstukken!"- Anoniem

NB Dit is een online cursus die beschikbaar wordt gesteld via Zoom. U ontvangt voorafgaand aan de cursus gebruiksinstructies.

Doelgroep: advocaten, notarissen en andere (rechtsbijstands)juristen
Niveau: verdieping

 

]]>
nl 225 no all false true course 1 days 50 https://legalplanet.nl/cursus/nieuw-online-cursus-samengestelde-gezinnen-en-alimentatie-3-december-2024/ open Unknown NOvA PO 3 KNB PE 3 sd-35808 2024-12-03 Online false 2024-12-03 false 0 0 true
36415 Online cursus Jurisprudentie Huurrecht Tijdens deze online cursus krijgt u van mr. Elout Korevaar een duidelijk overzicht van de belangrijkste jurisprudentie op het gebied van huurrecht. De jurisprudentie zal per onderwerp met u worden doorgenomen, waaronder woonruimte, bedrijfsruimte, opzegging, indeplaatsstelling en renovatie.

Tijdens de cursus komen onder meer de volgende onderwerpen en vragen aan bod:

  • Welke invloed heeft de wet betaalbare huur op bestaande huurcontracten en huurprijzen?
  • Is de verhuurder gerechtigd om de huurprijs van bedrijfsruimte te indexeren conform de CBS consumentenprijsindex?
  • Welke vormen van tijdelijke huur van woonruimte zijn nog mogelijk na invoering van de wet vaste huurcontracten?
  • Kan een opzegging van huur worden herroepen?
  • Welke indexatie van de huurprijs van woonruimte is nog toelaatbaar?
  • Is het gebruik van de huurdersvariant van het ROZ model winkelruimte 2022 aan te bevelen?

Afhankelijk van de meest actuele jurisprudentie is het mogelijk dat tijdens de cursus bepaalde onderwerpen meer aandacht krijgen. Na het volgen van deze online cursus bent u weer helemaal bij op het gebied van de belangrijkste rechtspraak in het huurrecht.

Enkele deelnemersreacties van voorgaande cursussen:

"Waardevolle informatie van iemand uit de praktijk." - De heer mr. A. Dunsbergen, DNA Legal

“Mr. E.P.W.  Korevaar is fijn om naar te luisteren.” - Mevrouw mr. G. Çekiç, Çekiç Advocatuur

"Toepasselijkheid voor eigen praktijk is bij cursussen van Elout altijd erg goed." - De heer W.G. Westerman, PWM Advocaten

"Alleen maar positief: goede spreker, actuele onderwerpen" - anoniem

NB Dit is een online cursus die beschikbaar wordt gesteld via Zoom. U ontvangt voorafgaand aan de cursus gebruiksinstructies.

Doelgroep: advocaten, (kandidaat-)notarissen en andere (rechtsbijstand)juristen
Niveau: actualiteiten

]]>
nl 189 no all false true course 1 days 50 https://legalplanet.nl/cursus/online-jurisprudentie-huurrecht-5-december-2024/ open Unknown NOvA PO 2 KNB PE 2 sd-36415 2024-12-05 Online false 2024-12-05 false 0 0 true
35792 Online cursus Verjaring en erfgrenzen Hoe bepaalt men waar de erfgrens zich bevindt in het platte vlak? Wat als de leveringsakte iets anders bepaalt dan de koopovereenkomst? Wanneer is sprake van bezit, zodat men door verjaring kan verkrijgen? Wanneer kan een onrechtmatige daadsvordering ingesteld worden tegen een verkrijger door verjaring?

Deze (en andere) vragen komen uitgebreid aan bod tijdens deze (online) basiscursus erfgrenzen en verjaring door prof. mr. Pernille van Plank. Voor iedereen die zijn kennis over deze onderwerpen wil uitbreiden en kernliteratuur en -jurisprudentie over deze onderwerpen graag besproken zou willen zien.

NB Dit is een online cursus die beschikbaar wordt gesteld via Zoom. U ontvangt voorafgaand aan de cursus gebruiksinstructies.

Doelgroep: advocaten, (kandidaat) notarissen en andere juristen

Niveau: basis en actualiteiten

]]>
nl 249 no all false true course 1 days 30 https://legalplanet.nl/cursus/nieuw-online-verjaring-en-erfgrenzen-6-december-2024/ open Unknown NOvA PO 3 KNB PE 3 sd-35792 2024-12-06 Online false 2024-12-06 false 0 0 true
36501 Online cursus Concurrentiebeding Zeer actueel! Op vrijdag 1 maart jl. heeft de Ministerraad ingestemd met het Wetsvoorstel Modernisering Concurrentiebeding. De bestaande regels die gelden voor het concurrentiebeding worden door deze wet aangescherpt. De internetconsultatie die op 4 maart jl. van start ging is inmiddels gesloten. De verwachting is dat het wetsvoorstel per 1 januari a.s. in werking treedt. Pascal Kruit staat tijdens deze cursus uitgebreid stil bij dit wetsvoorstel en de op handen zijnde wijzigingen. 

Geen onderwerp waar het laatste jaar zoveel over wordt geprocedeerd als het concurrentiebeding. In tijden van grote krapte op de arbeidsmarkt wordt het concurrentiebeding door werkgevers vaak beschouwd als een mogelijkheid om werknemers aan zich te kunnen binden. Maar klopt die veronderstelling wel? Werknemers aan de andere kant denken vaak dat de soep bij een concurrentiebeding toch niet zo heet zal worden gegeten en maken zich hierover meestal niet te druk. Maar is die laconieke houding terecht?

Tijdens deze cursus staat de docent mr. dr. Pascal Kruit stil bij de twee belangrijkste kernvragen rondom het concurrentiebeding:

I. wanneer is sprake van een rechtsgeldig concurrentiebeding?
II. Hoe kom je onder de werking van een geldig concurrentiebeding uit?

Daarbij bespreekt hij welke wijzigingen het Wetsvoorstel Modernisering Concurrentiebeding zal brengen en hoe het overgangsrecht eruit ziet.

Bij de behandeling van deze twee onderwerpen passeren tal van deelaspecten, bijvoorbeeld over de reikwijdte van art. 7:653, de parameters voor matiging van een boete, onrechtmatige concurrentie zonder concurrentiebeding en praktische tips & tricks. Als gezegd bespreekt de docent ook de nieuwe wetgeving rondom het concurrentiebeding. Kortom, een cursus die u niet mag missen!

Enkele deelnemersreacties van voorgaande cursussen:

"Heldere syllabus, prima toegesneden op de praktijk " - De heer F. Peeters, Frank Peeters Advocatuur

"Volledige behandeling van het leerstuk " - De heer R.A.D. Koppelaar, Koppelaar & Linssen Advocaten

"Pascal was weer in goede vorm. Leuk en leerzaam!" - Mevrouw I.I. Feenstra, Trevi-Advocaten

NB Dit is een online cursus die beschikbaar wordt gesteld via Zoom. U ontvangt voorafgaand aan de cursus gebruiksinstructies.

Doelgroep: advocaten, bedrijfsjuristen, HR
Niveau: Actualiteiten

]]>
nl 189 no all false true course 1 days 30 https://legalplanet.nl/cursus/online-concurrentiebeding-9-december-2024/ open Unknown NOvA PO 2 sd-36501 2024-12-09 Online false 2024-12-09 false 0 0 true
36247 Nieuw! Online cursus Milieu in de Omgevingswet Zeer actueel! Sinds 1 januari 2024 is de Omgevingswet van kracht. Tijdens deze nieuwe online cursus bespreekt de docent Lukas Baars het onderdeel Milieu in de Omgevingswet uitgebreid. 

Aan bod komt onder meer:

Inleiding op het nieuwe stelsel: milieu in de Omgevingswet

  • Achtergronden van de nieuwe wet
  • Opzet en inhoud van de wet en relatie milieu
  • Nieuwe begrippen, nieuwe methodiek – wat is belangrijk voor de juridische praktijk?

Van inrichting naar milieubelastende activiteit (‘mba’)

Algemene regels voor de milieubelastende activiteit: Besluit activiteiten leefomgeving als opvolger van het Activiteitenbesluit

  • Systematiek, begrippen, toepassing
  • Hoofdstuk 3 – 4 – 5 Bal

De nieuwe omgevingsvergunning voor de milieubelastende activiteit

Omgevingsplan als opvolger van het bestemmingplan

  • Lokale milieugevolgen in het omgevingsplan
  • Rol gemeente bij integratie milieu in het omgevingsplan
  • ‘Inpassing’ bruidsschatregels en Bkl

Functie en rol zorgplicht

Milieuthema’s in de Omgevingswet

  • Belangrijke veranderingen
  • Behandeling wijzigingen milieuthema’s
  • Externe veiligheid, geluid, geur, bodem e.a.
  • Nieuwe stijl milieuzonering (VNG-brochure)

Overgangsfase (van oud naar nieuw stelsel)

Overgangsrecht

  • Vergunning- en meldingsplichten; maatwerkvoorschriften Wm/Activiteitenbesluit
  • Bruidsschat (omgevingsplannen)

Behandelen van een (uitgebreide) casus

  • met toepassing van de belangrijkste kerninstrumenten (omgevingsvisie, omgevingsplan, omgevingsvergunning)
  • Mogelijkheid tot inbreng eigen casuïstiek

Deze zeer actuele online cursus wilt u toch niet missen?

NB Dit is een online cursus die beschikbaar wordt gesteld via Zoom. U ontvangt voorafgaand aan de cursus gebruiksinstructies.

Doelgroep: advocaten, legal counsels, bedrijfsjuristen, adviseurs/juristen RO/milieu
Niveau: 
basis en verdieping

]]>
nl 249 no all false true course 1 days 30 https://legalplanet.nl/cursus/online-milieu-in-de-omgevingswet-9-december-2024/ open Unknown NOvA PO 3 KNB PE 3 sd-36247 2024-12-09 Online false 2024-12-09 false 0 0 true
36522 Online Intervisie De online intervisie bijeenkomsten van LegalPlanet: gemakkelijk en zonder reistijd!

Sinds 1 maart 2020 is elke advocaat verplicht elk jaar te voldoen aan de kwaliteitstoets door deel te nemen aan gestructureerde feedback. LegalPlanet maakt dit mogelijk middels het organiseren van online intervisie. Profiteer hiervan en schrijf u direct in! Er zijn maar 10 plaatsen per bijeenkomst beschikbaar.

Het doel van de intervisiebijeenkomsten is om met vakgenoten dilemma’s in de praktijkuitoefening uit te wisselen onder begeleiding van mr. Wilma Feenstra. Wilma is gecertificeerd intervisie gespreksleider en al 30 jaar praktiserend advocaat en mediator. U ontvangt gestructureerde feedback zodat u inzicht krijgt in uw professioneel handelen en u krijgt de tools die leiden tot effectiever professioneel gedrag en uw eigen ontwikkeling.

De online bijeenkomsten worden via Zoom aangeboden. U kunt de gevolgde vier uur eveneens opvoeren als NOvA Punten (niet- juridisch).

Collegialiteit en vertrouwelijkheid staan voorop!

Schrijf u snel in en verzeker uzelf van een plek.

Klik hier voor de andere data voor een intervisie cursus bij LegalPlanet.

Doelgroep: advocaten

Niveau: nvt

]]>
nl 295 no all false true course 2 days 10 https://legalplanet.nl/cursus/nieuw-online-intervisie-7-en-21-november-2024-2-copy-2/ open Unknown NOvA PO 4 sd-36522 2024-12-09 Online false 2024-12-09 false 0 0 true
36381 Online cursus Het woonbudget bij kinder- en partneralimentatie Sinds 1 januari 2023 wordt de draagkracht voor partneralimentatie forfaitair berekend. Daarnaast is op die datum het zogenoemde woonbudget ingevoerd. Niet alleen bij de berekening van partneralimentatie, maar ook bij de berekening van kinderalimentatie.

Inmiddels is er meer dan een jaar verstreken sinds de invoering van deze nieuwe richtlijnen. Tijdens deze online cursus beantwoordt de docent mr. Anouk Wakker in dat kader onder meer de volgende vragen:

  • Hoe wordt aan deze richtlijnen in de praktijk invulling gegeven?
  • Onder welke omstandigheden wordt er rekening gehouden met lagere of juist hogere woonlasten?
  • Is deze beoordeling anders bij voorlopige voorzieningen?
  • En als de rechter ambtshalve rekening houdt met de werkelijke lagere woonlast in het kader van de kinderalimentatie, wordt daarmee dan in het kader van de partneralimentatie ook gerekend?

Mr. Anouk Wakker bespreekt de meest recente jurisprudentie, de conclusies die daaruit getrokken kunnen worden en zet de aandachtspunten voor u op een rij.

NB Dit is een online cursus die beschikbaar wordt gesteld via Zoom. U ontvangt voorafgaand aan de cursus gebruiksinstructies.

Doelgroep: advocaten, notarissen, (rechtsbijstands)juristen, mediators
Niveau: Verdieping en actueel

 

]]>
nl 169 no all false true course 1 days 50 https://legalplanet.nl/cursus/nieuw-online-cursus-woonbudget-bij-kinder-en-partneralimentatie-10-december-2024/ open Unknown NOvA PO 2 KNB PE 2 sd-36381 2024-12-10 Online false 2024-12-10 false 0 0 true
36503 Actualiteiten Huurrecht Woonruimte Tijdens deze cursus bespreekt mr. Frank Ringnalda de actualiteiten op het gebied van huurrecht woonruimte. De docent praat u bij over de meest recente huurrechtelijke jurisprudentie en de laatste ontwikkelingen.

Aan de orde komt onder andere (onder voorbehoud van meer of andere actualiteiten):

  • Oneerlijke bedingen
  • De nasleep van het Acantus arrest
  • Tijdelijke huurovereenkomsten
  • Contractuele medehuur en art. 7:267 lid 7 BW
  • Dringende werkzaamheden, renovatie en de verhuiskostenvergoeding
  • Oneerlijke handelspraktijken
  • Prejudiciële vragen over het energielabel
  • Prejudiciële vragen over voorzittersuitspraken van de huurcommissie

Aan het einde van de cursus bent u op de hoogte van de laatste stand van zaken in het huurrecht woonruimte, inclusief de onderwerpen waarop het nog wachten is op duidelijkheid – denk niet alleen aan jurisprudentie maar ook aan wetgeving, nu die tegenwoordig ook niet altijd duidelijkheid biedt.

Doelgroep: advocaten en (kandidaat)-notarissen
Niveau: verdieping

]]>
nl 295 no all false true course 1 days 20 https://legalplanet.nl/cursus/actualiteiten-huurrecht-woonruimte-10-december-2024/ open Unknown NOvA PO 3 KNB PE 3 sd-36503 2024-12-10 Breukelen false 2024-12-10 false 0 0 true
36039 LegalPlanet Arbeidsrechtcongres 2024 Op 11 december 2024 vindt het 9de LegalPlanet Arbeidsrechtcongres plaats! Dit jaar met maar liefst 6 topsprekers! Mr. Monetta Ulrici, prof. mr. dr. Ruben Houweling, mr. Erica Wits, prof. mr. dr. Zef Even, mr. Monique Gerards en mr. Daniël van Gerven bespreken onder leiding van dagvoorzitter prof. mr. dr. Ruben Houweling de actualiteiten in het arbeidsrecht uitgebreid! Hier wilt u toch ook (weer) bij zijn? Reserveer 11 december 2024 daarom alvast in uw agenda en schrijf u hier in voor het LegalPlanet Arbeidsrechtcongres 2024, zodat u verzekerd bent van een plek!

U krijgt in één dag het overzicht van de belangrijkste arbeidsrechtelijke ontwikkelingen van 2024 door de meest toonaangevende sprekers, afkomstig uit de rechterlijke macht, academie, advocatuur en UWV:

  • mr. Monetta Ulrici (Kantonrechter Amsterdam)
  • prof. mr. dr. Ruben Houweling (Erasmus Universiteit)
  • mr. Erica Wits (Werkgeversvereniging AWVN)
  • prof. mr. dr. Zef Even (Erasmus Universiteit/SteensmaEven)
  • mr. Monique Gerards (UWV)
  • mr. Daniël van Gerven (Ploum/Erasmus Universiteit)

Dagvoorzitter: prof. mr. dr. Ruben Houweling

Aan bod komen in ieder geval de volgende onderwerpen:

  • UWV-procedure: van A tot B (Monique Gerards – UWV)
  • Actualiteiten ontslagrecht: van C tot Zzzzzz…(slapende dienstverbanden) (Daniel van Gerven – Ploum)
  • Procederen in arbeidszaken (Monetta Ulrici – Rechtspraak)
  • Actualiteiten Ziekte en WW (Erica Wits – AWVN)
  • Overgang van onderneming en cao-recht (Zef Even – SteensmaEven)
  • Kroniek 2024 en vooruitblik 2025 met nadruk op Wet DBA (Ruben Houweling – Erasmus School of Law)

Na het volgen van het LegalPlanet Arbeidsrechtcongres 2024 bent u weer helemaal op de hoogte van de laatste ervaringen, ontwikkelingen en actualiteiten om in het nieuwe jaar uw cliënten nog beter te kunnen bedienen. Een absolute must voor een ieder die zich met Arbeidsrecht bezighoudt.

De verdere invulling van het programma wordt vanwege het actuele karakter kort voor de cursus definitief vastgesteld.

Doelgroep: advocaten, bedrijfsjuristen en HR managers
Niveau: actualiteiten

]]>
nl 475 no all false true course 1 days 100 https://legalplanet.nl/cursus/legalplanet-arbeidsrechtcongres-2024-11-december-2024/ open Unknown NOvA PO 6 MfN 6 sd-36039 2024-12-11 Breukelen false 2024-12-11 false 0 0 true
35833 Actualiteiten Ondernemingsrecht Tijdens de cursus 'Actualiteiten Ondernemingsrecht' in Hotel Breukelen krijgt u een praktisch jaaroverzicht van de belangrijkste ontwikkelingen op het gebied van het ondernemingsrecht.

Mr. Hans Vetter (rechter Rechtbank Den Haag), mr. Stein van Thiel (advocaat Evers Soerjatin) en prof. mr. Joti Roest (Hoogleraar Ondernemingsrecht) vertellen u wat de grote lijnen in de jurisprudentie en nieuwe wetgeving van 2024 zijn, maar ook wat de details van de belangrijkste uitspraken voor uw zaken betekenen.

Aan het einde van de cursus bent u op de hoogte van de meest actuele ontwikkelingen op het gebied van het ondernemingsrecht.

De docenten richten zich bij de selectie van onderwerpen primair op de MKB-praktijk. Zij behandelen in ieder geval (maar zeker niet uitsluitend) de actualiteiten op het gebied van bestuurdersaansprakelijkheid, besluiten en vertegenwoordiging alsmede de geschillenregeling en enquêterecht. Waar nodig bespreken zij ook nieuwe regelgeving. Uiteraard is er tijdens de cursus voldoende ruimte voor uw vragen.

Stein van Thiel, Hans Vetter en Joti Roest behandelen de actuele ontwikkelingen in het ondernemingsrecht van het laatste jaar.

Doelgroep: advocaten en notarissen ondernemingsrecht
Niveau: actualiteiten

]]>
nl 475 no all false true course 1 days 30 https://legalplanet.nl/cursus/actualiteiten-ondernemingsrecht-12-december-2024/ open Unknown NOvA PO 6 KNB PE 6 sd-35833 2024-12-12 Breukelen false 2024-12-12 false 0 0 true
36325 Online cursus Alle ins & outs van privacy in het arbeidsrecht Privacy in het arbeidsrecht is al jaren een hot topic. In welke mate moet de privacy van de werknemer beschermd worden? Wat kan een werkgever nu wel en niet doen? Hoe werkt de AVG en hoe kunt u de regels van deze Verordening praktisch toepassen?

Tijdens deze cursus krijgt u onder meer antwoord op de volgende vragen:

  • Welke informatie mag de werkgever aan de werknemer vragen bij ziekmelding?
  • Wat mag wel en wat mag niet bij monitoring van werknemersgedrag?
  • Wat houdt het inzagerecht in?
  • Hoe lang mogen gegevens worden bewaard?
  • Wat zijn de regels met betrekking tot social media?
  • En mag een werkgever informatie verkregen van internet gebruiken ten behoeve van een sollicitatieprocedure?
  • Wat zijn de gevolgen als de privacywetgeving niet goed wordt opgevolgd?

Dit is slechts een greep uit de vragen en onderwerpen die de afgelopen jaren in de jurisprudentie voorbij zijn gekomen.  De docent, mr. Catherine Jakimowicz, is specialist op het gebied van het privacyrecht en praat u in 3 uur bij over dit zeer actuele onderwerp.

NB Dit is een online cursus die beschikbaar wordt gesteld via Zoom. U ontvangt voorafgaand aan de cursus gebruiksinstructies.

Doelgroep: advocaten, bedrijfsjuristen, HR
Niveau: Actualiteiten

]]>
nl 249 no all false true course 1 days 50 https://legalplanet.nl/cursus/online-alle-ins-en-outs-van-privacy-in-het-arbeidsrecht-12-december-2024/ open Unknown NOvA PO 3 sd-36325 2024-12-12 Online false 2024-12-12 false 0 0 true
36524 Online Intervisie De online intervisie bijeenkomsten van LegalPlanet: gemakkelijk en zonder reistijd!

Sinds 1 maart 2020 is elke advocaat verplicht elk jaar te voldoen aan de kwaliteitstoets door deel te nemen aan gestructureerde feedback. LegalPlanet maakt dit mogelijk middels het organiseren van online intervisie. Profiteer hiervan en schrijf u direct in! Er zijn maar 10 plaatsen per bijeenkomst beschikbaar.

Het doel van de intervisiebijeenkomsten is om met vakgenoten dilemma’s in de praktijkuitoefening uit te wisselen onder begeleiding van mr. Wilma Feenstra. Wilma is gecertificeerd intervisie gespreksleider en al 30 jaar praktiserend advocaat en mediator. U ontvangt gestructureerde feedback zodat u inzicht krijgt in uw professioneel handelen en u krijgt de tools die leiden tot effectiever professioneel gedrag en uw eigen ontwikkeling.

De online bijeenkomsten worden via Zoom aangeboden. U kunt de gevolgde vier uur eveneens opvoeren als NOvA Punten (niet- juridisch).

Collegialiteit en vertrouwelijkheid staan voorop!

Schrijf u snel in en verzeker uzelf van een plek.

Klik hier voor de andere data voor een intervisie cursus bij LegalPlanet.

Doelgroep: advocaten

Niveau: nvt

]]>
nl 295 no all false true course 2 days 10 https://legalplanet.nl/cursus/nieuw-online-intervisie-7-en-21-november-2024-copy/ open Unknown NOvA PO 4 sd-36524 2024-12-12 Online false 2024-12-12 false 0 0 true
36258 Nieuw! Actualiteiten Goederenrecht Topdocenten prof. mr. Pernille van der Plank en prof. mr. Steven Bartels bespreken tijdens deze cursus de actualiteiten van het privaatrechtelijke vastgoedrecht. De praktische gevolgen van recente ontwikkelingen in wetgeving en rechtspraak komen uitvoerig aan bod.

Onderwerpen die aan de orde  komen zijn:

  • de gevolgen van de Omgevingswet voor vastgoedtransacties
  • De totstandkoming van woningkoop door consumenten
  • Afspraken over verduurzaming bij appartementsrechten
  • Beslag en executie
  • Verkrijging en verlies door verjaring
  • Toestemmingsvereisten bij vestiging van zakelijke rechten.

Ten aanzien van al deze thema’s zijn er ontwikkelingen die u niet mag missen. Hier wilt u toch bij zijn!

Doelgroep: advocaten, notarissen, juristen
Niveau: actualiteiten

]]>
nl 475 no all false true course 1 days 30 https://legalplanet.nl/cursus/actualiteiten-goederenrecht-13-december-2024/ open Unknown NOvA PO 6 KNB PE 6 sd-36258 2024-12-13 Breukelen false 2024-12-13 false 0 0 true
36322 Online cursus WWFT Kantoorbeleid In deze cursus krijgt u antwoord op al uw vragen met betrekking tot uw kantoorbeleid.

  • Weet u dat elk kantoor verplicht is om kantoorbeleid te hebben conform WWFT, wat de vereisten zijn en waar u op moet letten?
  • Bent u ervan op de hoogte dat uw kantoorbeleid jaarlijks een update moet ondergaan?
  • Kent u de verschillende soorten cliëntenonderzoek en weet u wat de vereisten aan identificatie zijn?
  • Weet u wanneer sprake is van een ongebruikelijke transactie en waar u zo'n transactie moet melden?
  • En hoe heeft u de identificatie- en meldprocedure in uw kantoorbeleid vastgelegd?

De docent, prof. mr. Birgit Snijder-Kuipers, gaat in detail in op het opstellen van het verplichte kantoorbeleid op grond van de WWFT aan de hand van het 10-stappenplan dat wordt aanbevolen door het Ministerie van Financiën. Bij de invulling van uw kantoorbeleid houdt prof. mr. Birgit Snijder-Kuipers uiteraard rekening met de handleidingen zoals vastgesteld door de beroepsorganisaties. Deze cursus is zeer praktijkgericht.

Bovendien ontvangt u bij deze cursus modellen van de hand van Birgit Snijder-Kuipers die u in elke Europese lidstaat kunt gebruiken. Het gaat om een UBO verklaring, een PEP verklaring en een pseudo-UBO verklaring. Tevens ontvangt u ook nog het mede door Birgit Snijder-Kuipers ontworpen 10-stappenplan dat in heel Nederland gebruikt wordt.

Houd uw eigen kantoorbeleid bij de hand tijdens deze online cursus. Dan kunt u ter plekke toetsen of uw kantoorbeleid aan de vereisten voldoet en kunt u het aanpassen waar nodig.

Enkele deelnemersreacties van voorgaande cursussen:

"Ik vond de cursus praktisch en duidelijk. Ik ben blij met de aangereikte formulieren" - De heer M.A. Kale, Lunenberg Advocaten

"Birgit Snijder weet zo ongelofelijk veel over het onderwerp. Ik leer elke keer weer veel" - Anoniem

"Veel informatie van de deskundige bij uitstek en veel interactie mogelijk" - De heer A. Ester, Advocatenkantoor Ester

NB Dit is een online cursus die beschikbaar wordt gesteld via Zoom. U ontvangt voorafgaand aan de cursus gebruiksinstructies.

Doelgroep: advocaten, (kandidaat-)notarissen, accountants en belastingadviseurs die WWFT-plichtig zijn.
Niveau: praktijk

]]>
nl 189 no all false true course 1 days 25 https://legalplanet.nl/cursus/online-cursus-wwft-kantoorbeleid-13-december-2024/ open Unknown NOvA PO 2 KNB PE 2 sd-36322 2024-12-13 Online false 2024-12-13 false 0 0 true
36107 Nieuw! Online cursus Actualiteiten WMO In deze nieuwe online cursus krijgt u van de docent, mr. Linda Meys een compleet overzicht van de actuele ontwikkelingen en jurisprudentie in de WMO in de praktijk, zodat u in 2 uur weer helemaal up-to-date bent.

Met de actualiteitencursus Wmo leert u in 2 uur over de meest recente ontwikkelingen in de Wmo. Met de komst van de Wet maatschappelijke ondersteuning van 2015 zijn gemeenten nu verplicht om de zelfredzaamheid en participatie te bevorderen en verantwoordelijkheid te nemen voor beschermd wonen en opvang. Het doel van de Wmo 2015 is dat mensen zo lang mogelijk thuis kunnen blijven wonen. De gemeente geeft ondersteuning thuis via de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo).

Actuele onderwerpen Wmo 2015:

  • Wet passende eigen bijdrage huishoudelijke hulp
  • Hoofdlijnen toekomst Wmo
  • Wetsvoorstel resultaatgericht beschikken
  • Wetsvoorstel bevordering samenwerking en rechtmatige zorg
  • Wijzigingen op het gebied van toezicht op de Wmo 2015

en nog veel meer…

Doelgroep: advocaten, verzuimexperts, arbeidsdeskundigen, HR-medewerkers, gemeentejuristen, rechtsbijstandsjuristen
Niveau: actualiteiten

]]>
nl 169 no all false true course 1 days 30 https://legalplanet.nl/cursus/online-cursus-actualiteiten-wmo-16-december-2024/ open Unknown NOvA PO 2 sd-36107 2024-12-16 Online false 2024-12-16 false 0 0 true
36550 Eigenrisicodragerschap voor WGA, ZW en WW Het einde van het dienstverband betekent lang niet altijd dat alle banden met de werkgever verbroken zijn. Zeker niet als sprake is van eigenrisicodragerschap voor de WGA, ZW of WW. Maar hoe zit dat nu precies? Welke verplichtingen heeft de werknemer nog richting zijn ex-werkgever in dat geval, en wat mag je verwachten van de eigenrisicodragende ex-werkgever?

Nog ingewikkelder wordt het als een conflict ontstaat over de hoogte van de uitkering, een opgelegde maatregel of beëindiging van de uitkering. Tot welke rechter moet je je dan wenden? Deze praktische vragen, en nog veel meer, komen aan bod tijdens de cursus. Na deze cursus weet u precies op welke wijze werkgever en werknemer nog aan elkaar verbonden zijn en wat zij over en weer van elkaar mogen verwachten. En komt u er onderling niet uit? Dan weet u na deze cursus welke route u moet bewandelen om tot een oplossing te komen.

Enkele deelnemersreacties van voorgaande cursussen:

“Prima cursus” - De heer B.H. Vader, Vader & Mink Advocaten

“Inhoudelijk sterk” - De heer R. Bezemer, AON

"Sprankelende docent" - Anoniem

"Begrijpelijke taal, inhoudelijk sterk, leuke en enthousiaste manier van lesgeven" - Anoniem

Doelgroep: advocaten, verzuimexperts, arbeidsdeskundigen, HR-medewerkers, UWV-medewerkers, rechtsbijstandsjuristen
Niveau: basis en actualiteiten

]]>
nl 345 no all false true course 1 days 30 https://legalplanet.nl/cursus/eigenrisicodragerschap-voor-wga-zw-en-ww-16-december-2024/ open Unknown NOvA PO 4 sd-36550 2024-12-16 Breukelen false 2024-12-16 false 0 0 true
36412 Online cursus Actualiteiten WHOA Hoe moet een liquidatieakkoord worden voorbereid? Wat is de reikwijdte van een afkoelingsperiode? Waarop wordt de klassenindeling gebaseerd? Kan een akkoord niet worden gehomologeerd als een schuldeiser zich daardoor niet meer kan verhalen op een borg? Kunnen vorderingen van een pensioenfonds gesaneerd worden met de WHOA? Is het altijd nodig homologatie van het akkoord te verzoeken? Welke verbintenissen kunnen worden gewijzigd met een versterkte meerderheid en wanneer is instemming van de wederpartij nodig om een overeenkomst te wijzigen? Deze vragen zijn deels beantwoord in recente jurisprudentie en komen aan bod tijdens deze cursus. 

Tijdens de cursus bespreekt de docent mr. Erik de Kloe een aantal inhoudelijke aspecten van de WHOA. De inhoud van de cursus wordt afgestemd op de behoefte van de deelnemers

Aan bod komt onder meer:

  • Hoe een WHOA-akkoord kan worden vormgegeven
  • het onderscheid tussen de openbare en besloten procedure
  • de aanwijzing van een herstructureringsdeskundige
  • de afkondiging van een afkoelingsperiode
  • de homologatie van het akkoord.
  • de positie van schuldeisers
  • het aanbieden van een liquidatieakkoord
  • kosten en bruikbaarheid WHOA voor het MKB

Hij bespreekt de onderwerpen aan de hand van de meest actuele jurisprudentie, waaronder de cassatie in het belang der wet die is ingesteld tegen de uitspraak van de rechtbank Rotterdam over wijziging van een financieringsovereenkomst. De WHOA komt aan bod vanuit het perspectief van de schuldenaar die een akkoord wil aanbieden, maar ook vanuit het perspectief van de schuldeisers. Welke middelen hebben schuldeisers en hoe kunnen zij gebruikmaken van deze middelen?

Enkele deelnemersreacties van voorgaande cursussen:

“Goede samenvatting van de stof en actualiteiten. Goed te volgen, gestructureerd en goede praktijkvoorbeelden” - Mevrouw W.C.D.E. Wolfhagen, Wolfhagen Advocatuur

NB Dit is een online cursus die beschikbaar wordt gesteld via Zoom. U ontvangt voorafgaand aan de cursus gebruiksinstructies.

Doelgroep: advocaten, notarissen
Niveau: basis en actualiteiten

]]>
nl 189 no all false true course 1 days 30 https://legalplanet.nl/cursus/online-cursus-actualiteiten-whoa-17-december-2024/ open Unknown NOvA PO 2 KNB PE 2 sd-36412 2024-12-17 Online false 2024-12-17 false 0 0 true
35835 Online cursus Actualiteiten Vermogensrecht Tijdens de cursus Actualiteiten Vermogensrecht bespreekt de docent, prof. mr. dr. Edwin van Wechem -  die al meer dan twee decennia de kronieken vermogensrecht in het NJB  verzorgt -  de laatste ontwikkelingen in de (Hoge Raad) rechtspraak en in de rechtsliteratuur met betrekking tot het Vermogensrecht. Na afloop is de cursist bijgepraat over een breed scala aan thema’s. Natuurlijk is het wel een beetje eten wat de “Hoge Raad-pot” schaft op dat moment. De ervaring leert dat er voor de praktijkjurist altijd zinnige informatie wordt uitgewisseld.

Alle voor de praktijk belangrijke jurisprudentie komt tijdens deze cursus aan bod. Edwin van Wechem analyseert tijdens de cursus de arresten en hij bespreekt bij ieder arrest wat de betekenis ervan is voor de praktijk. Waar mogelijk reikt hij concrete toepassingen voor de praktijk aan.

Voorts besteedt Edwin van Wechem onder andere aandacht aan:

• de uitleg van overeenkomsten, in het bijzonder duurovereenkomsten
• beëindiging van overeenkomsten
• schadebegroting
• boetebeding
• het kooprecht
• aansprakelijkheid van bestuurders en toezichthouders
• ontwikkelingen in het goederenrecht

NB Dit is een online cursus die beschikbaar wordt gesteld via Zoom. U ontvangt voorafgaand aan de cursus gebruiksinstructies.

Doelgroep: advocaten, (kandidaat-)notarissen en bedrijfsjuriste
Niveau: actualiteiten

]]>
nl 249 no all false true course 1 days 50 https://legalplanet.nl/cursus/online-actualiteiten-vermogensrecht-18-december-2024/ open Unknown NOvA PO 3 KNB PE 3 sd-35835 2024-12-18 Online false 2024-12-18 false 0 0 true
36505 Online cursus Actualiteiten Arbeidsrecht Tijdens deze online cursus bespreken prof. mr. dr. Ruben Houweling en mr. dr. Pascal Kruit de actualiteiten op het gebied van het arbeidsrecht uitgebreid. De docenten praten u bij over de meest recente arbeidsrechtelijke jurisprudentie en de laatste ontwikkelingen. Zij vullen actuele uitspraken aan met tips voor de praktijk. 

Aan de orde komt onder meer:

  • Wetsvoorstel modernisering concurrentiebeding
  • Wetsvoorstel overgang van onderneming in faillissement (Wovof)
  • Hoe om te gaan met een samengestelde dringende reden en het doen van onderzoek?
  • Klachtplicht en loonvorderingen (Amsterdamse Horeca-zaak)
  • Ontwikkelingen CAO-recht (TUI-uitspraak)
  • Wachttijd en arbeidstijd (Waddenpool-uitspraak)
  • Wetvoorstel gezagsrelatie en de Uber-zaak
  • Wetsvoorstel meer zekerheid flexwerkers
  • Wetsvoorstel re-integratie tweede ziektejaar
  • prepack en overgang van onderneming
  • Ontslag en vergoedingen
  • Loon en vakantie
  • Deeltijdwerk

Kortom… er valt heel wat bij te praten. Aan het einde van de cursus bent u op de hoogte van de meest actuele ontwikkelingen op het gebied van het arbeidsrecht. Dit wilt u toch niet missen?

Enkele deelnemersreacties van voorgaande cursussen:

“Ruimte voor inbreng, sprekers doceren op open, toegankelijke wijze.” - De heer J.P. Buijs, Facily LAW

Goede docenten, goede interactie met de zaal.” - Mr. A. van Vught, Van Vught Ondernemingsrecht

NB Dit is een online cursus die beschikbaar wordt gesteld via Zoom. U ontvangt voorafgaand aan de cursus gebruiksinstructies.

Doelgroep: advocaten, bedrijfsjuristen, HR
Niveau: Actualiteiten

]]>
nl 249 no all false true course 1 days 30 https://legalplanet.nl/cursus/online-cursus-actualiteiten-arbeidsrecht-18-december-2024/ open Unknown NOvA PO 3 sd-36505 2024-12-18 Online false 2024-12-18 false 0 0 true
35837 Nieuw! Online cursus Concernrecht In deze online cursus bespreekt de docent, prof. mr. Kid Schwarz, het concernrecht. Centraal staat het groepsbegrip in het ondernemingsrecht. Wanneer is er sprake van een groep en wat zijn de consequenties van het feit dat een verband van rechtspersonen (en personenvennootschappen) als groep kwalificeert.

De volgende vragen komen onder meer aan bod:

  • Is er een concernleidingsplicht?
  • Zijn groepsmaatschappijen ook dochtermaatschappijen en omgekeerd?
  • Wat betekent de consolidatieverplichting en moeten groepsmaatschappijen steeds in de consolidatie worden betrokken?

Hierbij komen interessante vragen op, bijvoorbeeld of een dochtermaatschappij die het structuurregime heeft aanvaard in de consolidatie moet worden betrokken. Het lijkt saai, maar het is enorm boeiend en nuttig om over deze zaken van gedachten te wisselen.

Kortom, deze online cursus wilt u toch niet missen?

Doelgroep: advocaten en (kandidaat-)notarissen ondernemingsrecht
Niveau: actualiteiten

]]>
nl 249 no all false true course 1 days 30 https://legalplanet.nl/cursus/besluit-en-wilsvorming-van-de-rechtspersoon-19-december-2024/ open Unknown NOvA PO 3 KNB PE 3 sd-35837 2024-12-19 Online false 2024-12-19 false 0 0 true
36390 Online cursus Actualiteiten Intellectuele Eigendom Tijdens deze cursus bespreekt prof. mr. Paul Geerts de meest actuele en belangrijkste jurisprudentie op het gebied van het merken-, modellen-, auteurs-, databanken- en handelsnaamrecht.

Door de toenemende hoeveelheid jurisprudentie en de dagelijkse stroom van nieuws dreigt het overzicht verloren te gaan. De docent vat in deze cursus de belangrijkste ontwikkelingen samen en geeft een overzicht van recente rechtspraak. Er is volop gelegenheid ervaringen uit te wisselen en vragen te stellen.

Na het volgen van deze cursus is uw kennis op het gebied van het Intellectueel Eigendomsrecht weer helemaal up-to-date.

NB Dit is een online cursus die beschikbaar wordt gesteld via Zoom. U ontvangt voorafgaand aan de cursus gebruiksinstructies.

Doelgroep: advocaten en bedrijfsjuristen
Niveau: actualiteiten

]]>
nl 249 no all false true course 1 days 30 https://legalplanet.nl/cursus/actualiteiten-intellectuele-eigendom-19-december-2024/ open Unknown NOvA PO 3 sd-36390 2024-12-19 Online false 2024-12-19 false 0 0 true
36525 Online Intervisie De online intervisie bijeenkomsten van LegalPlanet: gemakkelijk en zonder reistijd!

Sinds 1 maart 2020 is elke advocaat verplicht elk jaar te voldoen aan de kwaliteitstoets door deel te nemen aan gestructureerde feedback. LegalPlanet maakt dit mogelijk middels het organiseren van online intervisie. Profiteer hiervan en schrijf u direct in! Er zijn maar 10 plaatsen per bijeenkomst beschikbaar.

Het doel van de intervisiebijeenkomsten is om met vakgenoten dilemma’s in de praktijkuitoefening uit te wisselen onder begeleiding van mr. Wilma Feenstra. Wilma is gecertificeerd intervisie gespreksleider en al 30 jaar praktiserend advocaat en mediator. U ontvangt gestructureerde feedback zodat u inzicht krijgt in uw professioneel handelen en u krijgt de tools die leiden tot effectiever professioneel gedrag en uw eigen ontwikkeling.

De online bijeenkomsten worden via Zoom aangeboden. U kunt de gevolgde vier uur eveneens opvoeren als NOvA Punten (niet- juridisch).

Collegialiteit en vertrouwelijkheid staan voorop!

Schrijf u snel in en verzeker uzelf van een plek.

Klik hier voor de andere data voor een intervisie cursus bij LegalPlanet.

Doelgroep: advocaten

Niveau: nvt

]]>
nl 295 no all false true course 2 days 10 https://legalplanet.nl/cursus/nieuw-online-intervisie-7-en-21-november-2024-copy-2/ open Unknown NOvA PO 4 sd-36525 2024-12-23 Online false 2024-12-23 false 0 0 true