030 30 399 20 Winkelwagen (0) Mijn LegalPlanet
Direct inschrijven

Direct inschrijven

Weet u al wat u wilt, maak dan hier uw keuze via onderstaande opties.

Actueel cursusaanbod

Rechtsgebied: IE-recht, ICT-recht, Privacyrecht

4 Resultaten


€249

Nieuw! Online cursus Het snijvlak tussen artificiële intelligentie en intellectueel eigendom

De laatste tijd volgen de ontwikkelingen op het gebied van artificiële intelligentie (AI) elkaar in rap tempo op. AI is in korte tijd een b...

mr. J. Torenbosch

Junior Universitair Docent (docent & promovendus) intellectuele eigendomsrecht en innovatierecht Universiteit Utrecht

3 NOvA PO  
249 euro
28-11-24
9.30 - 13.00 uur
Online
€189

Online cursus Inzagerecht

Tijdens deze zeer actuele online cursus bespreekt de docent, mr. Catherine Jakimowicz, specialist op het gebied van het privacyrecht, het in...

mr. C. Jakimowicz

Advocaat en partner bij SteensmaEven

2 NOvA PO  
189 euro
29-11-24
12.00 - 14.15 uur
Online
€249

Online cursus Alle ins & outs van privacy in het arbeidsrecht

Privacy in het arbeidsrecht is al jaren een hot topic. In welke mate moet de privacy van de werknemer beschermd worden? Wat kan een werkgeve...

mr. C. Jakimowicz

Advocaat en partner bij SteensmaEven

3 NOvA PO  
249 euro
12-12-24
9.30 - 13.00 uur
Online
€249

Online cursus Actualiteiten Intellectuele Eigendom

Tijdens deze cursus bespreekt prof. mr. Paul Geerts de meest actuele en belangrijkste jurisprudentie op het gebied van het merken-, modellen...

Prof. mr. P.G.F.A. Geerts

Bijzonder hoogleraar Intellectueel Eigendomsrecht aan de RUG

3 NOvA PO  
249 euro
19-12-24
9.30 - 13.00 uur
Online
 

Onze cursussen IE-recht, ICT-recht, Privacyrecht

Cursus intellectueel eigendomsrecht, ICT recht of privacyrecht

 

Cursus intellectueel eigendomsrecht

Intellectueel Eigendomsrecht (kort: IE-recht) beschermd creaties, waardoor derden hier niet of onder bepaalde voorwaarden gebruik van mogen maken. Het betreft hierbij zowel offline als online creaties. Het intellectueel eigendom is een brede verzamelnaam voor onder andere uitvindingen, producten, (handels)namen, merken, maar ook creaties zoals muziek en tekeningen. Er zijn verschillende gebieden waaronder creaties kunnen vallen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan:

Merkenrecht

Auteursrecht

Domeinnamenrecht

Octrooirecht

Portretrecht

De toenemende hoeveelheid jurisprudentie en de dagelijkse stroom van nieuws binnen het Intellectueel Eigendom maakt dit een dynamisch rechtsgebied. Echter, zorgt dit er ook voor dat het overzicht verloren kan gaan. Daarom is het voor de specialist belangrijk om op de hoogte te zijn van de recentste ontwikkelingen binnen het Intellectueel Eigendomsrecht, zodat uw kennis overzichtelijk en up-to-date is.

Met de cursus Actualiteiten Intellectueel Eigendom van LegalPlanet bent u in een paar uur op de hoogte van de meest actuele en belangrijkste ontwikkelingen. Ook biedt LegalPlanet een unieke cursus Reclamerecht en Levensmiddelenrecht waarin onder andere ook food law wordt behandeld.

Bent u geïnteresseerd in meerdere cursussen Intellectueel Eigendomsrecht? Dan is ons PO/PE Punten Pakket waarmee 12 maanden onbeperkt cursussen gevolgd kan worden voor een vaste prijs wellicht interessant.

 

ICT-recht opleiding

De komst van informatie- en communicatietechnologie (kort: ICT) heeft gezorgd voor maatschappelijke veranderingen en daardoor spreekt men tegenwoordig ook wel van een informatiemaatschappij. De veranderingen die de ICT teweeg brengen, hebben ook invloed op het recht. Dit heeft zich ontwikkeld in een modern en zeer actueel rechtsgebied: het ICT recht, want wat zijn de rechten op het internet? In dit rechtsgebied komen juridische en technologische kennis samen door onderwerpen als: privacy, Big Data en Internet of Things. Maar ook andere rechtsgebieden komen bij het ICT recht aan bod, zoals Intellectueel eigendomsrecht en contractenrecht. Wilt u ook uw kennis van dit moderne rechtsgebied vergroten? Volg dan bij LegalPlanet een cursus ICT recht.

Dr. Axel Arnbak LLM brengt u helemaal op de hoogte tijdens een cursus op het gebied van ICT recht.

Bent u geïnteresseerd in meerdere cursussen ICT recht? Dan is ons PO/PE Punten Pakket waarmee 12 maanden onbeperkt cursussen gevolgd kan worden voor een vaste prijs wellicht interessant.

Cursus Privacyrecht

De komst en snelle ontwikkeling van de informatietechnologie (IT) heeft gezorgd voor een verandering in de verwerking van persoonsgegevens. Deze veranderingen zorgen voor de komst van privacyregelgeving en sinds 25 mei 2018 is de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) van toeppassing. Dit maakt het privacyrecht een actueel rechtsgebied met veel ontwikkelingen. Het is als specialist (advocaat/notaris/bedrijfsjurist) of organisatie belangrijk om de juiste kennis en kunde te bezitten. LegalPlanet biedt cursussen op het gebied van privacyrecht, zodat u over actuele informatie en kennis beschikt.

Cursusaanbod Privacyrecht

Hoe gaat u om met de samenloop en conflicten van de AVG en de Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme (WWFT)? Tijdens de cursus WWFT en AVG leert u hoe u kunt omgaan met de spanning tussen beide wetten. Ook is er ruimte voor uw vragen uit de praktijk. De cursus Privacy in het arbeidsrecht brengt u op de hoogte van de wijzigingen voor werknemer en werkgever en wat er binnen uw organisatie of bij uw cliënten wijzigt. Weet u hoe u binnen uw eigen (advocaten)kantoor de AVG moet implementeren? In de cursus AVG Kantoorbeleid krijgt u antwoord op al uw vragen. Met een LegalPlanet privacyrecht opleiding bent u binnen één dag weer op de hoogte van alle actuele ontwikkelingen!

Bent u geïnteresseerd in meerdere cursussen privacyrecht? Dan is ons PO/PE Punten Pakket waarmee 12 maanden onbeperkt cursussen gevolgd kan worden voor een vaste prijs wellicht interessant.

Benieuwd geworden naar ons volledige cursusaanbod en al onze sprekers? Kijk dan op onze website!

 

LegalPlanet: lage prijzen, hoge kwaliteit

LegalPlanet biedt kwalitatief hoogwaardige cursussen op centrale locaties tegen een scherpe prijs. Als juridische opleider bieden wij cursussen aan voor advocaten, fiscalisten, notarissen, bedrijfsjuristen en HR managers. LegalPlanet is een erkende opleidingsinstelling door de Nederlandse Orde van Advocaten en Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie.

Onbeperkt cursussen volgen?

Wij bieden ook een PO/PE Punten Pakket aan waarmee u 12 maanden lang onbeperkt cursussen kunt volgen voor €1750,-. Hiermee is een Punten Pakket bij LegalPlanet voordeliger dan bij Sdu of OSR. Met de meer dan 100 cursussen die LegalPlanet per jaar biedt, kunt u kiezen uit een divers aanbod om al uw punten te halen volgens het rechtsgebiedenregister van de NOvA. Of voor het notariaat, al uw KNB punten.

Locatie

De meeste cursussen vinden plaats in Hotel Van Der Valk Breukelen. Deze locatie is gelegen aan de snelweg en op loopafstand van het treinstation van Breukelen, dus zeer goed bereikbaar met zowel de auto als het openbaar vervoer. Naast deze locatie tussen Utrecht en Amsterdam, worden er ook elk jaar cursussen in Rotterdam georganiseerd. Onze cursussen vinden zoveel mogelijk plaats op filevriendelijke tijdstippen zodat u de spits kunt vermijden. Daarnaast is er tijdens de cursussen altijd een medewerker van LegalPlanet aanwezig om de cursussen persoonlijk te begeleiden. Hierdoor kunt u direct geholpen worden als u vragen heeft.

In-company

Is een cursus interessant voor meerdere mensen binnen uw organisatie? Dan is het mogelijk dat LegalPlanet een in-company organiseert op uw eigen locatie! Wij bieden u een cursus van hoge kwaliteit en u bespaart reistijd en -kosten en locatiekosten. Neem contact met ons op en dan doen wij u graag een gepersonaliseerd aanbod.