030 30 399 20 Winkelwagen (0) Mijn LegalPlanet
Direct inschrijven

Direct inschrijven

Weet u al wat u wilt, maak dan hier uw keuze via onderstaande opties.

Actueel cursusaanbod

7 Resultaten


LegalPlanet PO/PE
Punten Pakket

12 maanden onbeperkt (online) cursussen én webinars volgen
Meer info
slechts
€1.750
€315

Actualiteiten personen- en familierecht

Deze cursus gaat door in Hotel Breukelen! Mis het niet en schrijf u snel in. In deze actualiteitencursus beste...

5 Plaatsen beschikbaar.
prof. mr. A.J.M. Nuytinck

Hoogleraar aan de Erasmus en de Radboud Universiteit

4 NOvA PO / 4 KNB PE  
315 euro
21-12-21
13:00 - 17:30 uur
Breukelen
€215

Online cursus Afstamming, Gezag en Omgang

Tijdens deze online cursus besteedt docent prof. dr. Ian Sumner aandacht aan de huidige stand van zaken met betrekking tot deze onderwerpen....

prof. mr. dr. I. Sumner

Eigenaar Voorts Juridische Diensten

3 NOvA PO  
215 euro
09-03-22
9:30 - 12:50 uur
Online
€215

Online cursus Samengestelde gezinnen en Alimentatie

De berekening van kinderalimentatie is niet altijd eenvoudig, zeker bij samengestelde gezinnen. Het volgen van deze online cursus is daarom ...

mr. A. Wakker

Alimentatiespecialist, voormalig advocaat en voormalig stafjurist bij Rechtbank Midden-Nederland

3 NOvA PO  
215 euro
15-03-22
9:30 - 12:50 uur
Online
€215

NIEUW! Online cursus Kinderalimentatie

Over kinderalimentatie is veel te doen. Denk aan het rapport ‘Alimentatie van nu’ en de aanbevelingen die daarin zijn gedaan. Ook de jur...

mr. A. Wakker

Alimentatiespecialist, voormalig advocaat en voormalig stafjurist bij Rechtbank Midden-Nederland

3 NOvA PO  
215 euro
07-04-22
9:30 - 12:50 uur
Online
€215

Online Basiscursus IPR Familierecht

Heeft u steeds meer te maken met grensoverschrijdende familiezaken? Of wenst u zich meer toe te leggen op het gebied van Internationaal Priv...

prof. mr. dr. I. Sumner

Eigenaar Voorts Juridische Diensten

3 NOvA PO / 3 KNB PE  
215 euro
11-04-22
9:30 - 12:50 uur
Online
€215

NIEUW! Online cursus Partneralimentatie

Over de vaststelling van de partneralimentatieverplichting is veel te doen, getuige alleen al de vaststelling van de behoefte aan partnerali...

mr. A. Wakker

Alimentatiespecialist, voormalig advocaat en voormalig stafjurist bij Rechtbank Midden-Nederland

3 NOvA PO  
215 euro
19-05-22
9:30 - 12:50 uur
Online
€285

Tuchtrecht Up-to-date voor Advocaten

Hoe voorkomt u een klacht? Sluit uw klachtenregeling aan bij de gedragsrechtelijke eisen? Bent u als advocaat op de hoogte van de nieuwe ged...

mr. dr. R. Sanders

advocaat bij De Clercq Advocaten

3 NOvA PO  
285 euro
20-05-22
13:00 - 16:15 uur
Breukelen
 

Onze cursussen Personen- en Familierecht, Erfrecht

Cursus Familierecht 

Het personen- en familierecht is een breed rechtsgebied dat onderdeel is van het burgerlijk recht, ook wel civiel recht of privaatrecht. Grote onderwerpen binnen dit rechtsgebied zijn afstamming, huwelijk en echtscheiding. Het erfrecht is gerelateerd aan het personen- en familierecht, maar het wordt meestal, zo ook door de NOvA, beschouwd als afzonderlijk rechtsgebied. Als specialist, advocaat of (kandidaat-)notaris, is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de actuele ontwikkelingen en wet- en regelgeving. Het cursusmateriaal ontvangt u online, zodat u het in kan kijken waar en wanneer u wilt!

LegalPlanet biedt u een ruim aanbod om uw kennis up-to-date te houden, maar daarnaast ook de mogelijkheid om u te verbreden of verdiepen in onderwerpen. Of u nu minder of meer ervaren bent binnen het personen- en familierecht en erfrecht; LegalPlanet heeft gegarandeerd een interessante en relevante cursus voor u!

Cursusaanbod Personen- en Familierecht

Met onze Praktijkcursus Alimentatierecht en Alimentatierekenen bent u binnen één dag op de hoogte van De Wet herziening partneralimentatie die per 1 januari 2020 in werking is getreden. Deze actuele en praktische cursus geeft u tips die direct toepasbaar zijn in de praktijk. Meer actualiteiten cursussen vindt u onder andere op het gebied van huwelijksvermogensrecht, civiel jeugdrecht en internationaal familierecht. Heeft u steeds meer te maken met internationale cliënten? Met een cursus Dutch Family Law in English kunt u ook uw internationale cliënten de juiste adviezen en uitleg over het Nederlands familierecht geven zonder vertaalproblemen. Krijgt u binnen uw praktijk weleens te maken met Islamitisch familierecht? Verbreed uw kennis dan met een cursus Islamitisch familierecht voor de Nederlandse rechtspraktijk om ook uw Islamitische cliënten te kunnen bijstaan.

Onze cursussen personen- en familierecht en erfrecht worden gegeven door de beste sprekers, waaronder prof. mr. André Nuytinck, prof. mr. Paul Vlaardingerbroek en prof. mr. Dr. Bernard Schols.

Benieuwd geworden naar ons volledige cursusaanbod en al onze sprekers? Kijk dan op onze website!

Bent u geïnteresseerd in meerdere cursussen personen- en familierecht en erfrecht? Dan is ons PO/PE Punten Pakket waarmee 12 maanden onbeperkt cursussen gevolgd kan worden voor een vaste prijs wellicht interessant.

LegalPlanet: lage prijzen, hoge kwaliteit

LegalPlanet biedt kwalitatief hoogwaardige cursussen op centrale locaties tegen een scherpe prijs. Als juridische opleider bieden wij cursussen aan voor advocaten, fiscalisten, notarissen, bedrijfsjuristen en HR managers. LegalPlanet is een erkende opleidingsinstelling door de Nederlandse Orde van Advocaten en Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie.

Onbeperkt cursussen volgen?

Wij bieden ook een PO/PE Punten Pakket aan waarmee u 12 maanden lang onbeperkt cursussen kunt volgen voor €1750,-. Hiermee is een Punten Pakket bij LegalPlanet voordeliger dan bij Sdu of OSR. Met de meer dan 100 cursussen die LegalPlanet per jaar biedt, kunt u kiezen uit een divers aanbod om al uw punten te halen volgens het rechtsgebiedenregister van de NOvA. Of voor het notariaat, al uw KNB punten.

Locatie

De meeste cursussen vinden plaats in Hotel Van Der Valk Breukelen. Deze locatie is gelegen aan de snelweg en op loopafstand van het treinstation van Breukelen, dus zeer goed bereikbaar met zowel de auto als het openbaar vervoer. Naast deze locatie tussen Utrecht en Amsterdam, worden er ook elk jaar cursussen in Rotterdam georganiseerd. Onze cursussen vinden zoveel mogelijk plaats op filevriendelijke tijdstippen zodat u de spits kunt vermijden. Daarnaast is er tijdens de cursussen altijd een medewerker van LegalPlanet aanwezig om de cursussen persoonlijk te begeleiden. Hierdoor kunt u direct geholpen worden als u vragen heeft.

In-company

Is een cursus interessant voor meerdere mensen binnen uw organisatie? Dan is het mogelijk dat LegalPlanet een in-company organiseert op uw eigen locatie! Wij bieden u een cursus van hoge kwaliteit en u bespaart reistijd en -kosten en locatiekosten. Neem contact met ons op en dan doen wij u graag een gepersonaliseerd aanbod.